24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO cladire a Spitalului Judetean Tirgu Jiu va fi evacuata de proprietar

O cladire a Spitalului Judetean Tirgu Jiu va fi evacuata de proprietar

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj va fi nevoita sa renunte la una dintre cladirile Spitalului Judetean Tirgu Jiu, care gazduieste in prezent Sectia de oncologie si o parte a Sectiei dermatologie. Cladirea a fost cistigata in instanta de fostul proprietar, iar conducerea DSP considera ca momentul coincide cu masura reducerii numarului de paturi din anumite sectii.

„Pentru ca suma pe care ar trebui sa o dam este prea mare, cladirea va fi restituita in natura. Am inteles ca este vorba de urmasii doctorului Haznas, dar nu sint sigura. In nici un caz spitalul nu va fi cumparat de familia Mischie, asa cum s-a zvonit. Oricum, ar fi trebuit restrinse sectiile respective si atunci Sectia oncologie va fi mutata in pavilionul unde functioneaza Sectia de boli infectioase, iar Sectia de dermatologie nu va mai avea doua pavilioane, ci unul singur“, a spus Sanda Mischie, sefa DSP Gorj.

„Nu pot pune in acelasi pat un bolnav de riie cu alt bolnav“

Dupa reducerea numarului de paturi, Sectia de oncologie va ramine cu 25 de paturi din cele 30 existente, iar Sectia de dermatologie cu 40 de paturi in loc de 60. Conducerea DSP spune ca bolnavii nu vor fi inghesuiti si in acest fel se respecta normele. Spitalele trebuie sa aiba cinci-noua paturi la mia de locuitori. Nu de aceeasi parere sint si medicii sectiilor respective, care cred ca reducerea numarului de paturi va crea un adevarat haos in saloane.

„Fara discutie ca pacientii sectiilor respective trebuie sa stea cite doi in pat. La dermatologie, lucrurile vor fi si mai grave. Nu pot sa pun in pat un pacient cu riie cu alt pacient, ca il imbolnavesc si pe el. Nu inteleg pe ce criterii s-au ales aceste sectii. Oncologia, dermatologia si Sectia de boli infectioase sint unice in judet si tocmai la astea se fac reduceri, in timp ce la sectiile de interne nu se reduce nici un pat. Acum au inceput sa ia si pacientii nostri“, a spus Constantin Davidescu, seful Sectiei dermatologie. Conducerea DSP mai spune ca mutarea sectiilor din cladirea revendicata se va face imediat ce o comisie a Ministerului Sanatatii va veni sa dea avizul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS