19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjToata statiunea Sacelu este revendicata

Toata statiunea Sacelu este revendicata

Intreaga statiune balneoclimaterica Sacelu-Gorj este revendicata de urmasii a doua familii de boieri care au avut proprietati in zona. Terenurile cu vile si bazinele unice in Europa prin proprietatile apei sint revendicate de nepotii si stranepotii boierului Stefan Sadoveanu si ai surorii sale, Octavia Plesaianu. Acestia au depus la primarie notificari prin care isi cer terenurile inapoi, imediat dupa aparitia Legii 10. Intre timp, unele dintre constructiile boierilor au disparut, altele au fost modernizate si au mai fost construite si vile noi, care nu existau pe vremea in care proprietatea familiei Sadoveanu a trecut la stat.

De asemenea, la Sacelu s-a construit o baza de tratament cu bazine cu apa calda. Primaria Sacelu este proprietara unei singure constructii care a apartinut boierilor, toate celelalte bunuri aflindu-se acum in administratia Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), care a transformat statiunea in baza de recuperare pentru angajatii sai.

Forma in care vor fi despagubiti mostenitorii nu a fost inca stabilita, CNLO aflindu-se in litigiu cu acestia. Statiunea este considerata de medici o adevarata mina de aur, dar insuficient exploatata. Specialistii spun despre namolul din unul dintre bazine ca este mult mai bun decit cel de la Techirghiol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS