22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTaranii au votat ca orbetii!

Taranii au votat ca orbetii!

La Cioroiu Nou – Dolj, Comisia Electorala Locala de la Sectia de votare 248 s-a conformat ieri directivelor emise de prefectul Calin, care le-a interzis membrilor comisiei sa furnizeze date statistice privind prezenta la vot. Desi periodic datele sint raportate la Biroul Electoral Judetean si facute publice, n-a priceput nimeni de ce exista atita secretomanie la Comisia de la Cioroiu Nou.

Tata Floarea Oanta, de 75 de ani, din localitate, n-a tinut cont de ordinele prefectului si a spus ca a votat Constitutia ca sa-i mareasca pensia care, dupa parerea ei, este prea mica.

„Am votat de fiecare data. Acu’ ne-au dat si milionul ala la hectar si, desi nu e mult, tot e ceva. Nu stiu eu ce contine Constitutia asta, dar sper sa ne mareasca si noua pensiile dac-o votam“, zice femeia.

La Perisor, primarul ii aducea pe sateni la vot

Ieri, in jurul orei 11.00, prezenta la vot in comuna Perisor era doar de 34%. Pe o ploaie ciineasca, oamenii se rarisera de tot, fapt pentru care fostul subprefect de Dolj, Elena Serbanoiu, se instalase in biroul primarului, iar acesta plecase pe ulita copilariei sale sa aduca taranii la votare. „Acum, prezenta la vot este doar de 34%, dar nu ne facem probleme. Pina diseara, va trece bine de jumatate. Primarul este pe ulita sa sa-i convinga pe oameni sa vina la vot“, a spus Elena Serbanoiu

Din cauza noroiului, taranii din Fintinele au votat la urna ambulanta

La caminul cultural din Radovan – Dolj, Comisia Electorala traia momente de fericire. Prezenta la vot era de peste 55% pina ieri, la ora 12.00. Primarul si seful de post plecasera in satul Fintinele cu urna ambulanta. Din cauza noroiului, electorilor li s-a adus urna la poarta. Baba Gina, femeie de 72 de ani, s-a prezentat la vot si a mai poposit pe scarile sectiei de votare, unde s-a pupat cu toata lumea care venea la referendum. Si ea crede ca i se va mari pensia! Dupa cum merg lucrurile, de astazi vom avea o Constitutie noua, desi nici 10% dintre electori nu stiu ce contine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS