26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn doljean a fost retinut in timp ce incerca sa treaca granita cu un pasaport fals

Un doljean a fost retinut in timp ce incerca sa treaca granita cu un pasaport fals

Politistii de frontiera mehedinteni au depistat, de la inceputul anului, peste 90 de infractiuni privind regimul pasapoartelor

Laurentiu Mihai, de 21 de ani, din Craiova, a fost retinut duminica in Vama Portile de Fier I, judetul Mehedinti, in timp ce incerca sa iasa din tara cu un pasaport fals. Tinarul intentiona sa ajunga in Italia, de unde a fost returnat anul trecut, pentru depasirea termenului de sedere. Acesta este acuzat de savirsirea infractiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals in inscrisuri oficiale si tentativa de iesire din tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a tuturor persoanelor implicate. De la inceputul anului, politistii de frontiera mehedinteni au constatat, la punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier I, peste 90 de infractiuni privind regimul pasapoartelor.

De la inceputul anului, 491 de mehedinteni au fost returnati din spatiul Schengen

Saptamina trecuta, cinci persoane au fost descoperite in timp ce incercau sa iasa din tara avind pasapoarte falsificate prin inlocuirea fotografiei. De la inceputul anului, 491 de mehedinteni au fost returnati din tari ale spatiului Schengen, din cauza ca au depasit termenul legal de sedere intr-o tara straina sau au desfasurat activitati fara a avea contracte de munca.

In baza unui nou act legislativ privind regimul pasapoartelor in Romania, in cazul in care o persoana este returnata din tarile cu care Romania a incheiat tratate de readmisie bilaterala, acesteia i se poate retrage ori suspenda dreptul de folosire a pasaportului pentru o perioada cuprinsa intre unu si cinci ani.

„Aceeasi masura se poate lua si impotriva unei persoane care a practicat in strainatate cersetoria, constatata potrivit legii, precum si impotriva celor care au fost returnati din state cu care Romania nu a incheiat acorduri de readmisie, indiferent de motive, ori care au depasit termenele de sedere in statele in care au calatorit, stabilite prin acordurile sau conventiile incheiate cu acestea“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS