19.5 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalHala de carne din Piata Centrala, focar de infectie

Hala de carne din Piata Centrala, focar de infectie

Pe linga supermarketurile existente in oras, hala de carne din Piata Centrala ramine locul preferat de cumparaturi al multor craioveni. Preturile mai mici decit in alte parti ii determina pe cumparatori sa scoata mai repede banii din buzunar. Numai ca ei au posibilitatea doar sa vada carnea, nu sa o si miroasa sau sa vada ce se intimpla dincolo de tejghea.

Comerciantii din hala de carne din Piata Centrala din Craiova nu respecta nici cele mai elementare norme de igiena, au constatat inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Ustensilele de transat carnea nu sint niciodata sterilizate, nu exista apa calda, masinile de tocat sint vechi si ruginite, nu exista tavi si rastele pentru carne, scurgerea apelor reziduale se face direct pe paviment, in incinta boxelor neexistind racorduri la reteaua de canalizare. Carne de vita, de porc, mate sint aruncate de-a valma in vitrinele frigorifice la SC Hala Centrala SRL.

„Matele nu se tin linga carnea proaspata deoarece aceasta capata mirosul matelor, burta de vita expusa spre vinzare nu era bine spalata si de aceea avea un miros urit. Intr-o tava erau carne de vita, de porc si slanina, iar clientii nu erau informati cu privire la compozitia carnii tocate“, sustine Maria Draghici, inspector OJPC.

In lazile frigorifice a fost gasita o cantitate mare de slanina foarte veche deoarece vinzarea nu se facea in ordinea depozitarii.

Legalitatea functionarii- sub semnul intrebarii

SC Gigi si Paula SRL si SC Hala Centrala SRL nu au prezentat inspectorilor OJPC autorizatiile sanitare si sanitar- veterinare si nici documentele de provenienta a carnii. „Vinzatorii nu erau in masura sa dea informatii cu privire la legalitatea functionarii societatilor. Despre documentele de atestare a calitatii si provenientei carnii spuneau ca toate sint la medicul veterinar al pietei. De ce trebuie sa stea la medicul veterinar nu am inteles, pentru ca ei trebuie sa faca dovada in fata oricui doreste ca marfa are documente de calitate“, sustine Maria Draghici, inspector OJPC.

Si pentru ca mizeria era de nedescris, inspectorii OJPC au inchis boxa SC Hala Centrala SRL si au aplicat amenzi intre cinci si 30 de milioane de lei.

Inspectorii OJPC avertizeaza consumatorii care tin la sanatatea lor sa fie foarte atenti de unde isi cumpara carnea si produsele din carne, sa se uite si la aspectul vinzatorului si, daca nu le place ceva, sa nu cumpere, chiar daca pretul este mai mic decit in alte parti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS