23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Scurte stiri

Politia va instala cronometre la semafoare

Soferii craioveni vor sti in curind cit au de asteptat la semafor. Politia Rutiera, impreuna cu primaria, va monta in intersectii, in aproximativ trei saptamini, 40 de cronometre care vor masura timpul de asteptare pentru culoarea verde, precum si durata acesteia. „Pina pe 20 octombrie, speram sa instalam toate cele 40 de cronometre in intersectiile principale din oras. Din cite stim noi, licitatia pentru desemnarea furnizorului s-a incheiat. Momentan, vom instala cronometre pentru autoturisme, iar pe viitor vor veni si cele pentru pietoni“, a declarat Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. De asemenea, acesta ameninta ca politia va ridica masinile parcate ilegal linga noul trotuar de pe bulevardul Carol. „In prezent, pe bulevardul Carol se urca pe trei sensuri, iar la coborire exista o banda pentru viraj dreapta, care nu este semaforizata. Daca vom gasi masini parcate in aceasta zona, le vom ridica chiar si in timpul noptii“, a declarat Ionel Sandu.

Barbat gasit mort in WC

Politistii din Plesoiu-Olt au fost anuntati, la sfirsitul saptaminii trecute, de Niculina Stefan, ca vecinul ei, Constantin Cizmaru, de 36 de ani, a murit in propriul WC. Constantin Cizmaru locuia singur, nu era casatorit si se pare ca era bolnav psihic. Cadavrul nu prezenta urme de violenta. Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii circumstantelor care au dus la decesul barbatului.

Si-a ucis mama la betie

Titu Ceacilu, de 34 de ani, din comuna Giuvarasti-Olt, este cercetat de politisti pentru savirsirea infractiunii de omor. Barbatul, care locuia impreuna cu mama lui, avusese mai multe certuri cu aceasta, de cele mai multe ori cauzate de dorinta sa de a consuma alcool in cantitati mari. Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca, in noaptea de 19 spre 20 septembrie, Gheorghita Ceacilu, de 54 de ani, a fost agresata de fiul ei care, pe fondul consumului de alcool, a lovit-o cu corpuri contondente pina ce aceasta a decedat. Corpul victimei a fost gasit de o vecina, la patru zile de la savirsirea faptei. Titu Ceacilu a fost retinut de politisti si risca ani grei de inchisoare.

Minora accidentata din neatentie

Nina Gejescu, de 16 ani, a fost ranita in urma unui accident de circulatie, produs zilele trecute pe raza comunei Izbiceni, judetul Olt. Mugurel Golgojan, de 35 de ani, din comuna Giuvarasti, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, s-a angajat in depasirea unui vehicul cu tractiune animala nesemnalizat corespunzator, intrind in coliziune cu un alt autovehicul condus regulamentar, din sens opus, de Marius Tudor Gane, de 18 ani, din Corabia. Tinara, care se afla in autoturismul condus de Marius Tudor, a fost internata la Spitalul din Corabia. Politistii continua cercetarile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS