16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile au fost „sanctionate“ cu flori

Femeile au fost „sanctionate“ cu flori

Politistii de proximitate de la Sectia 5 Craiova au repetat isprava din 1 Martie si au oferit femeilor din cartierul Craiovita Noua, cu ocazia zilei de 8 Martie, 1.000 de flori si tot atâtea felicitari.


Agentii de la Sectia 5 Politie Craiova au organizat ieri, incepând cu ora 10.30, o actiune de felicitare a femeilor. Dupa primele cercetari, oamenii legii au stabilit ca zona cea mai potrivita pentru aceasta activitate ar fi piata din Craiovita Noua, multe femei fiind in zona pentru cumparaturi. Dupa ce un politist de proximitate din cadrul sectiei a lucrat câteva zile „sub acoperire“ confectionând cele 1.000 de felicitari, impreuna cu cele 1.000 de frezii cumparate, patru agenti au demarat actiunea „Flori si felicitari“.


„Nu primim si noi câte o tuica mâine?“


Incarcati cu florile si felicitarile, cei patru agenti au pornit la pas prin cartier pentru a identifica, retine si felicita domnisoarele si doamnele. Au cautat mai ales zonele aglomerate, cum ar fi pietele de la Orizont si Bigul nou, oprind femeile de toate vârstele pentru a le ura „La multi ani“. Cei mai multi politisti s-au ales cu pupici, atât de la batrânele care vindeau zarzavat in piata, cât si de la vânzatoarele din magazine, ori de la doamnele si domnisoarele iesite la cumparaturi. Chiar daca pe 1 Martie oamenii legii din cadrul Sectiei 5 au surprins placut femeile, impartind martisoare, si de aceasta data surpriza a fost totala. Cele mai multe femei inca nu primisera flori si felicitari ieri, când au fost „inconjurate“ de politisti si „somate“ sa accepte câte o floare. „Este un gest extraordinar pe care il fac politistii. Este prima oara când un om al legii imi ofera o floare. Cred ca sunt singurii din Craiova care au facut asa ceva“, a declarat o femeie, vadit surprinsa de gestul agentilor. Actiunea „Flori si felicitari“ a dat nastere si la nemultumiri din partea cetatenilor din cartierul Craiovita Noua, barbatii simtindu-se marginalizati. „Pai si noi nu ne alegem cu nimic, ca suportam femeile tot anul? Nu primim si noi câte o tuica mâine?“, intreba un barbat invidios. Actiunea politistilor de la Sectia 5 nu a fost singura din municipiu, agentii din cadrul Biroului Politiei Rutiere „amendând“ ieri dimineata soferitele cu flori si felicitari. Oamenii legii continua cercetarile pentru a stabili daca si anul viitor se vor mai organiza astfel de actiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS