14.4 C
Craiova
miercuri, 23 aprilie, 2025
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Câmpia Izlaz nr. 97A sau pe email [email protected]


Dosarul dumneavoastra va fi verificat


„Va aduc si dumneavoastra la cunostinta urmatoarea mea nemultumire, cu privire la stabilirea pensiei. Pe 14 februarie 2005 am primit decizia de pensionare, prin care mi se stabileste o pensie de asigurari sociale de 986.991 de lei.


Am trimis nenumarate scrisori catre Casa de Pensii Dolj, dar fara nici un raspuns. Ma consider nedreptatit deoarece am avut stagiu complet de cotizare de 30 de ani, 10 luni si 23 de zile si mi s-a stabilit o pensie atât de mica, desi am lucrat in sistem de irigatii. Consateni de-ai mei cu stagiul de cotizare mai mic ca al meu, dar de aceeasi vârsta cu mine, au pensii de 2.000.000 de lei. Va scriu si dumneavoastra cu rugamintea de a va interesa si pentru mine, deoarece am reumatism si nu ma pot deplasa. Voi inainta o adresa si catre Ministerul Muncii, catre domnul ministru Barbu“, a mentionat Ion Dinu, cu domiciliul in satul Zaval, comuna Gighera, judetul Dolj.


GdS: Domnule Ion Dinu, ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii Dolj. Conform celor mentionate de reprezentantii acestei institutii, pensia v-a fost corect calculata, conform anilor de munca lucrati, dar si salariilor de incadrare din acele perioade. „Daca domnul Dinu ne poate pune la dispozitie, in timp de trei ani de la primirea deciziei de pensionare, adeverinte cu sporuri salariale care nu au fost mentionate pe carnetul de munca, o poate face, iar noi ii vom recalcula pensia. Din pacate, in situatia dumnealui sunt foarte multi pensionari, care primesc indemnizatii mici si care se considera nedreptatiti. In scurt timp insa ii vom verifica dosarul si ii vom trimite o notificare la domiciliu, cu buletinul de calcul al pensiei“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al CJP Dolj. (A.C.D.)


Va primi banii retroactiv


„Ma numesc Alina Popescu si vreau sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Bunica mea, Maria Popescu, cu domiciliul in comuna Bulzesti, sat Prejoiu, judetul Dolj, pensionara CAP cu suma de 720.000 de lei, in urma decesului sotului, bunicul meu, in urma cu un an si doua saptamâni, a solicitat pensie de urmas printr-o cerere pe 01 aprilie 2005. In luna noiembrie, adica pe 21 noiembrie 2005, i-a venit decizia privind acordarea pensiei de urmas, cu o pensie de 869.000 de lei. Problema este ca pâna in prezent nu a primit nici un ban. Si asta cred ca se intâmpla din cauza incompetentei de care da dovada personalul de la Casa Judeteana de Pensii, pentru ca nu este singurul caz, sa stiti! Tatal meu a fost pe 20 februarie 2006 si a discutat cu o doamna de acolo, care i-a spus ca inca se calculeaza. Pai, ce sa mai calculeze atâta timp cât a primit decizia? Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in solutionarea acestei probleme fiindca nu stiu la cine mai pot apela“.


GdS: Ne-am interesat pentru problema bunicii dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii. Reprezentantii acestei institutii ne-au spus ca intr-adevar bunica dumneavoastra trebuia sa intre in posesia acelor bani, insa, din cauza numarului insemnat de dosare de reclaculat si verificat, acest fapt a fost omis. Am fost insa asigurati ca in cel mai scurt timp bunica dumneavoastra va primi banii retroactiv din momentul eliberarii deciziei pentru pensie de urmas. (A.C.D.)


Este necesar acceptul a doua treimi din proprietari


Maria Popescu, proprietara unui apartament din blocul A36, cartierul Rovine, a scris redactiei GdS, spunând ca la ultima sedinta de bloc s-a pus problema repararii acoperisului. Unii proprietari vor construirea unui acoperis cu pod si invelitoare de tabla, iar altii doresc doar repararea hidroizolatiei, asa cum a mai fost facut in urma cu zece ani. Maria Popescu intreaba care este baza legala pentru rezolvarea acestei situatii, daca adoptarea uneia sau alteia dintre variantele de reparare a acoperisului are nevoie de majoritatea simpla a proprietarilor, si care este modul de repartizare a cheltuielilor.


GdS: Am intrebat pentru dumneavoastra la Serviciul Coordonare Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Craiova si am aflat ca, in baza articolului 46 din Hotarârea de Guvern nr. 400/2003, repartizarea cheltuielilor cu reparatiile se efectueaza proportional cu cota parte de proprietate indiviza a fiecarui proprietar. Obligatia participarii la partile comune, in cazul dumneavoastra la repararea acoperisului, revine tuturor proprietarilor si membrilor asociatiei, dar si nemembrilor, persoane care folosesc condominiul (magazine, societati), iar modalitatea prin care se va face reparatia trebuie sa fie in conformitate cu hotarârea majoritatii proprietarilor de apartamente la care ceilalti sunt obligati sa se supuna. Pentru lucrarile care necesita investitii mari este necesar acceptul a doua treimi din numarul proprietarilor. (R.P.)


Adresele si numerele de telefon ale subredactiilor


Saptamânal primim, pe adresa redactiei Gazeta de Sud, numeroase sesizari de la pensionari nemultumiti de modul in care le-au fost calculate sau recalculate pensiile. Din pacate, pensionarilor din judetele Gorj, Olt, Vâlcea sau Mehedinti nu le putem oferi raspuns, deoarece acestia trebuie sa se adreseze direct subredactiilor Gazetei de Sud din aceste judete. Reprezentantii Casei Judetene de Pensii Dolj ofera raspuns doar pensionarilor care au primit decizie de la aceasta institutie doljeana. De aceea, cititorilor nostri din judetele limitrofe Doljului le oferim adresele si numerele de telefon ale subredactiilor, la adresa carora sa trimita sesizarile. Subredactia din Râmnicu Vâlcea: strada Calea lui Traian, nr. 80, bl. S13, parter; Subredactia din Drobeta Turnu Severin: bulevardul Carol I, nr. 19;


Subredactia din Slatina: strada Cazarmii, nr.11;


Subredactia din Târgu Jiu: strada Confederatiei, nr .1;


Telefoane:


Târgu Jiu: 0253/212.600


Râmnicu Vâlcea: 0250/71.46.81


Slatina: 0249/41.60.49


Drobeta Turnu Severin: 0252/33.44.55


Motru: 0253/41.00.55

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS