17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCatastrofa la Breasta

Catastrofa la Breasta

Localitatea doljeana Breasta a trecut ieri prin clipe de groaza, dupa ce un incendiu de proportii a cuprins câteva zeci de case, doua persoane au fost surprinse de o alunecare de teren, iar doi barbati au fost raniti intr-un accident rutier.


Aproape 100 de case din Breasta au fost cuprinse de flacari ieri, in jurul orei 12.30, dupa ce o persoana ramasa neidentificata a pus foc la trei case din vecinatatea primariei. In scurt timp au fost anuntati pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj si a fost convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, care a decis evacuarea cetatenilor din zona de risc. Pâna la sosirea pompierilor, din cauza conditiilor meteo incendiul s-a extins, cuprinzând câteva zeci de case. Dupa 12 minute de la sesizare, la fata locului au sosit sase autospeciale, ambulanta SMURD, echipajul de descarcerare, mai multe ambulante si numeroase efective ale politiei si jandarmeriei. In timp ce se incerca izolarea focului, doua persoane au fost surprinse de o alunecare de teren. Aceeasi alunecare a cauzat si un accident rutier soldat cu doua victime. Dupa ce pasagerii autoturismului au fost scosi dintre fiarele contorsionate de catre echipajul de descarcerare, au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova. Ca si când acestea nu ar fi fost de ajuns, o echipa de pirotehnisti a ISU a fost solicitata pentru ridicarea a trei obuze din timpul celui de-al II-lea razboi mondial, scoase la lumina de pamântul surpat.


„Fereasca Dumnezeu sa se intâmple asa ceva“


Din fericire, acest scenariu de cosmar a fost doar un exercitiu pus la cale de ISU Dolj pentru verificarea modului de actiune in cazul unui incendiu in masa. De asemenea, cadrele ISU Dolj au urmarit perfectionarea si antrenamentul personalului implicat in aceasta simulare. In exercitiu nu a fost ranita nici o persoana, iar cei mai câstigati au fost zecile de copii si adulti care au urmarit interventia pompierilor doljeni. Chiar daca nu au inteles ce se intâmpla in jurul lor, copiii din Breasta au fost captivati de desfasurarea de forte si masini. Cei mari au reusit sa traga si concluzii dupa evenimentul care le-a tulburat comuna. „Fereasca Dumnezeu sa se intâmple asa ceva in realitate. A fost frumos de privit, dar daca se va intâmpla o catastrofa la noi in comuna nu stiu ce o sa facem. Si atunci cred ca o sa ne uitam, pentru ca nu putem sa ajutam fara unelte“, a spus Alexandru Ghita, din Breasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS