Spălatul pe mâini
Spălaţi-vă „cu simţ de răspundere“ pe mâini şi chiar până la cot, cu apă fierbinte şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde. Fiţi, în mod special, atentă la unghii şi vârfurile degetelor – este unul dintre cei mai importanţi şi uşor de realizat paşi în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei şi siguranţei lucrului. Inelele şi brăţările pot purta şi adăposti germeni şi microbi, aşa că aveţi două variante la dispoziţie: fie le scoateţi de pe mână, fie le spălaţi şi le săpuniţi foarte bine.
Este important să vă spălaţi pe mâini în următoarele situaţii:
– Înainte de a vă apuca de prepararea mâncării.
– Înainte de a începe manevrarea diferitelor ingrediente, cum ar fi carnea crudă şi legumele. Nu uitaţi să curăţaţi şi robinetul!
– După ce aţi folosit toaleta sau aţi schimbat scutecul copilului.
– După ce v-aţi jucat cu animalul de companie.
– După ce aţi avut grijă de o persoană bolnavă, după ce v-aţi suflat nasul, aţi strănutat sau aţi tuşit.
– După ce aţi dus gunoiul.
– După ce v-aţi atins pe faţă sau pe păr.