Garderoba dumneavoastră este plină de articole negre, gri, albastre şi doar câteva kaki? Dacă răspunsul este „da“, atunci este cazul să luaţi în calcul o „injecţie“ de viaţă în şifonierul dumneavoastră, prin achiziţionarea câtorva articole colorate.
Deşi purtarea de haine colorate poate fi un lucru înşelător pentru un bărbat, câteva pete de culoare vă vor actualiza garderoba pe care o aveţi deja şi vă asigura un look plin de stil în gaşca dumneavoastră. Aşa că fiţi sigur că respectaţi următoarele reguli, oferite de site-ul www.askmen.com, pentru a vă asigura că veţi fi la modă în sezoanele care urmează.
1. Folosiţi culoarea pentru a accesoriza.
Culoarea nu trebuie să fie restricţionată numai pentru piesele principale de îmbrăcăminte. Accesoriile colorate sunt o modalitate perfectă pentru a scoate la iveală partea „jucăuşă“ a personalităţii dumneavoastră. O curea colorată, de exemplu, este o modalitate rapidă, ieftină şi uşoară pentru a însufleţi hainele pe care le aveţi deja. Curelele albastre deschis, verzi sau roşii sunt ideale pentru cei care se tem de prea multă culoare în înfăţişarea lor. Combinaţi aceste accesorii la blugi şi tricouri sau cămăşi albe pentru un look casual dar, totodată, trendi pentru o ţinută de zi. Pentru a vă „condimenta“ garderoba de seară, adăugaţi cureaua unui costum negru cu croială clasică sau unei perechi de blugi şi unui bluzon închis la culoare pentru un aspect „funky“ de club.
2. Purtaţi o singură piesă îndrăzneaţă.
O singură piesă într-o culoare îndrăzneaţă poate atrage multe priviri, dar mai multe astfel de piese colorate vă vor face să arătaţi ca un clovn. Un pardesiu verde-pădure purtat cu o atitudine obraznică va arăta impecabil dacă va fi combinat cu o pereche de pantaloni din denim sau unii kaki. Cel mai important lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când purtaţi haine în culori dominante este că celelalte haine pe care le purtaţi trebuie să fie numai în culori neutre şi după o croială clasică.
3. Completaţi-vă culoarea
Cu cât este mai închis tenul dumneavoastră, cu atât puteţi purta culori mai deschise. Cei cu tenul mai palid ar trebui să aleagă culori deschise, dar în nuanţe (tonuri) medii, în timp ce aceia care au tenul mai închis ar trebui să meargă pe culori luminoase, nu pe tonuri şterse.
4. Cheltuiţi mai mult
pentru culoare.
Nu-i aşa că tatăl dumneavoastră nu v-a spus să nu purtaţi niciodată haine în nuanţe de roşu, roz? Ei bine, nu avea dreptate, mai ales dacă în această culoare găsiţi un pulover extravagant, scump, de caşmir… În principiu, cu cât este mai „imorală“ culoarea şi cu cât este mai bună calitatea produsului, cu atât mai scumpă va fi îmbrăcămintea dumneavoastră. Atenţie însă, un tricou roz aprins, de 50 de lei, va arăta ca o cârpă de doi bani.
5. Straturi de culori
Dacă vă e teamă să faceţi o declaraţie de modă prea îndrăzneaţă cu o cămaşă sau un pulover colorate, nu vă temeţi să testaţi culorile stratificându-le. Adică: în lunile de toamnă – iarnă, purtaţi un pulover închis la culoare peste o cămaşă colorată pentru un loc sportiv, european. Pentru primăvară şi vară, fiţi cool în mod constant purtând un tricou alb peste un bluzon colorat cu mânecile lungi.
6. Păstraţi totul în „familie“
Nu vă temeţi să purtaţi două obiecte vestimentare colorate în acelaşi timp; numai amintiţi-vă ca ambele culori să facă parte din aceeaşi „familie“. De exemplu, dacă purtaţi o cămaşă cu imprimeuri şi o cravată colorată, dar uni, într-o culoare ce se regăseşte în cămaşă, va demonstra reprezentantelor de sex feminin din jurul dumneavoastră că aveţi gusturi în ceea ce priveşte alegerea unei ţinute.
Coloraţi-vă!
Pentru o perioadă îndelungată de timp, culorile erau purtate doar de bărbaţi care preferau alţi bărbaţi în dormitor. În ultimii ani, să porţi haine colorate a devenit un semn al stilului şi pentru bărbaţii heterosexuali cărora le pasă de aspectul lor şi ale căror garderobe nu se rezumă doar la flanele, cămăşi şi blugi. Şi, deşi saltul către noi nuanţe şi tonuri poate fi intimidant pentru majoritatea bărbaţilor, este suficient să urmaţi regulile de mai sus pentru ca „relaţia“ dumneavoastră cu roşul, verdele, galbenul şi chiar roşu fuchsia să rămână colorată şi asortată, iar culorile pe care le purtaţi să reflecte personalitatea dumneavoastră luminoasă.