MEHEDINŢI. În mijlocul verii, un cartier al Severinului a rămas fără apă potabilă şi menajeră. Aproape 300 de familii din Dudaşul Schelei nu mai au apă la robinet de vineri, de la ora 17.00. Oamenii sunt disperaţi şi nu ştiu ce să mai facă. Fântânile de pe raza cartierului nu au apă bună de băut, fiind contaminate cu bacterii, iar cea mai apropiată fântână cu apă potabilă se află la o distanţă de aproape zece kilometri.
Locuitorii cartierului Dudaşul Schelei nu au datorii către furnizor, iar apa le-a fost oprită fără nici un fel de explicaţie sau anunţ prealabil.
„Vineri, la ora 17.00, apa de la robinet s-a oprit. Am venit repede la puţurile de la ieşire din cartier, să vorbesc cu responsabilul obiectivului. Nu am găsit pe nimeni, poarta era deschisă şi pompele oprite. Am sunat la 112 şi la pompieri pentru a reclama faptul că mai bine de 800 de oameni şi multe mii de animale vor muri de sete, dar nimeni nu a luat nici o măsură“, a declarat Antonică Urtilă, locuitor al cartierului.
Oamenii au crezut că este vorba de o defecţiune şi că după remediere vor primi apă, dar s-au înşelat. Sâmbătă şi duminică, atunci când mometrele au înregistrat şi 34 de grade, locuitorii din zonă au fost nevoiţi să aducă apă cu găleţile şi cu maşinile.
„Nu avem apă la robinet, nici rece, nici caldă. Nu avem apă menajeră, suntem nevoiţi să aducem apă de la zece kilometri distanţă. O să murim de sete înconjuraţi de apă. Oraşul este alimentat din Dunăre, iar apă, mulţumim lui Dumnezeu, curge fără oprire. Autorităţile nu sunt în stare să gestioneze situaţia sau, pur şi simplu nu le pasă de noi“, a declarat Mirela Şelevărdescu, o severineancă rămasă fără apă.
În spatele acestei crize de apă se pare că nu stă nici seceta, nici vreo defecţiune. Firma particulară, agreată de Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin, care a făcut aducţiunile cu apă în cartier, a terminat lucrarea, iar firma Secom, care ar trebui să ia în primire coloanele cu apă şi puţurile, refuză să facă acest lucru, reclamând mai multe nereguli.
„Nu ştiu de ce au rămas oamenii fără apă, dar cred că cineva din primărie, din interes sau nu, nu avizează lucrarea. Secom-ul nu poate furniza apă pe coloane neomologate şi neautorizate. Din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii, se pare că firma particulară nu ar fi lucrat conform normelor europene cerute de stat, iar oamenii sunt cei care suferă“, a declarat consilierul local Gheorghe Ungureanu.
Un cartier severinean a rămas fără apă
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei