16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalBac greu de trecut

Bac greu de trecut

Sute de absolvenţi de liceu au trecut ieri prin proba de foc a examenului la matematică din cea
de-a doua sesiune a bacalaureatului.

Varianta 85 le-a dat bătăi de cap candidaţilor care şi-au încercat din nou norocul la matematică, sperând că de acestă dată vor lua notă de trecere. Dacă au intrat în săli plini de speranţe şi planuri de viitor, după ce au făcut cunoştinţă cu varianta 85, toate acestea s-au năruit. Au ieşit plângând, nervoşi, pentru că matematica le face din nou probleme. „Dă-i în colo, că aşa ceva nu se poate! Ce variante, că a fost de trei ori mai grea decât aia din vară. Păi nouă ne dau din astea? Să ne fi dat nişte subiecte uşoare, că nu de deştepţi suntem acum aici“, a ţipat un tânăr în faţa Centrului de Examen de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi“ din Craiova. Alţi candidaţi s-au resemnat şi au sperat că profesorii corectori vor fi mai indulgenţi cu ei de această dată. „Foarte greu, mult mai greu decât în vară. Atunci am picat şi acum nu ştiu ce am făcut. Sper să iau 5 şi să nu fie foarte exigenţi la corectat“, a spus Liana Spînu, care a susţinut examenul la „Constantin Brâncuşi“. Candidaţii au acuzat sistemul de corectare de la prima sesiune, din căuza căruia au trecut din nou printr-un examen de matematică.
„Nici nu mai contează, că acum a fost mai greu decât în vară. Dacă vor să te pice, tot o fac. Mie aşa mi-au făcut la prima sesiune. Am avut media 9 în liceu şi am făcut şi la examen, dar am picat. La contestaţie, din şapte foi, câte am scris, nu mi-au găsit decât două. De la noi din clasă nu au luat examenul la matematică decât şapte şi nu erau toţi proşti. Mai sunt şi alţii de vină nu numai elevii“, a explicat Valentin, care a susţinut proba la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“.

Trei candidaţi prinşi cu copiuţe

Dacă pe unii gândul că trebuie să stea câteva ore cu foaia în faţă şi să încerce să descifreze şi să rezolve subiecte la matematică i-a ţinut departe de sălile de examen, alţii nu au rezistat tentaţiei de a-şi lăsa copiuţele afară.
„Dintre cei 1.314 elevi înscrişi, 58 nu s-au prezentat, iar trei elevi au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind. Unul la Grupul Şcolar „Traian Vuia“, altul la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“, iar altul la Liceul „Independenţa“ Calafat. Înainte de începerea examenului, un candidat de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ a făcut o alergie şi a fost dus cu salvarea la spital, unde este ţinut sub observaţie“, a precizat Alexandrina Ionică, secretara Comisiei Judeţene de Bacalaureat Dolj. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut examenul la matematică, materie la care au picat în prima sesiune. În plus, 55 de candidaţi au dat examen la geografie, iar 25 la istorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU