13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalEleve împinse la prostituţie

Eleve împinse la prostituţie


Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Craiova au reuşit să destructureze un grup criminal organizat de romi craioveni, care scoteau minore din ţară şi le obligau să se prostitueze în Italia. Poliţiştii doljeni cred că romii au dus în Italia peste 50 de tinere, majoritatea eleve la licee din Craiova, care au fost bătute, înfometate, umilite şi maltratate pentru a se prostitua.

Mai mulţi membri ai unui grup extrem de violent de traficanţi de carne vie, format din romi craioveni, au fost ridicaţi vineri dimineaţă de poliţiştii doljeni. Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova au stabilit că grupul format din Eugen Bărbosu, de 18 ani, Alberto Bărbosu, de 20 de ani, Alexandru Bărbosu, zis Bebe Sabie, de 29 de ani, Ionuţ Miclescu, zis Minut, de 24 de ani – capul grupului, Maria Cărbune, de 19 ani, Mariana Miclescu, de 19 ani, şi Geanina Costache, de 26 de ani, toţi din Craiova, au traficat în Italia, în 2006 şi 2007, 26 de tinere şi minore. Tinerele erau ademenite în străinătate prin promiterea unor locuri de muncă bine plătite. „Inculpaţii le spuneau tinerelor, pe care le racolau în baruri sau discoteci, că deţin firme în Italia şi că au nevoie de forţă de muncă. Unele acceptau să meargă, altele erau luate mai mult forţat, şi după ce ajungeau în Italia erau obligate să se prostitueze“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful BCCO Craiova.

 

O masă pe zi: două bucăţi de pâine şi bătaie

 

Ofiţerii craioveni au mai stabilit că grupul de traficanţi se ocupa de toate formalităţile de ieşire din ţară a minorelor şi suporta toate cheltuielile presupuse de transportul acestora din România în Italia.

Pentru că majoritatea tinerelor erau minore, romii falsificau documente notariale din care reieşea că părinţii fetelor şi-au dat acordul pentru plecarea lor.

Odată ajunse în Italia, minorele erau cazate în corturi, într-o tabără de la periferia Romei, lângă o pădure. După aceea traficanţii le cumpărau tinerelor haine noi şi le scoteau în stradă. S-a stabilit că doljencele se trezeau la ora 11.00, când li se da o cafea. În jurul orei 12.00 mâncau două sandvişuri, până la 14.00 beau două cutii de energizant – aceasta fiind toată mâncarea lor pe o zi, după care erau trimise pe stradă, sub pază permanentă.

Din declaraţiile victimelor s-a stabilit că tinerele aveau obligaţia de a se întoarce în tabără cu cel puţin 300 de euro. Cele care nu reuşeau să strângă banii erau bătute, maltratate, schingiuite şi lăsate să doarmă afară. Din primele verificări a rezultat faptul că grupul de romi a încasat în acest fel peste 700.000 de euro, bani investiţi în Craiova, în imobile şi maşini de lux.

 

Dispărute de acasă

 

Majoritatea victimelor grupului de traficanţi de carne vie au fost date dispărute de familiile lor. Procurorii DIICOT Craiova au stabilit că C.S.A.M, de 20 de ani, a fost dusă în Italia în luna mai de către Alexandru şi Eugen Bărbosu şi Ionuţ Miclescu, fiindu-i promis un loc de muncă într-un restaurant. „După ce a ajuns în Italia, partea vătămată, prin violenţă fizică – lovituri cu pumnii, picioarele şi cu bâta, exercitate de Eugen Bărbosu în prezenţa inculpatului Alberto Bărbosu -, a fost obligată timp de aproximativ zece zile să întreţină relaţii sexuale la stradă în folosul inculpaţilor Eugen, Alberto şi Alexandru Bărbosu şi al lui Miclescu Ionuţ“, se precizează într-un comunicat emis de DIICOT Craiova. Tânăra a reuşit să scape cu ajutorul unui client italian, care i-a împrumutat telefonul pentru a-şi suna părinţii. S-a mai stabilit că în situaţia a trei minore, eleve din Craiova, părinţii acestora sesizaseră dispariţiile, acestea fiind căutate de IPJ Dolj. Poliţiştii doljeni deţin informaţii certe despre traficarea a 26 de tinere, însă se bănuieşte că numărul lor este peste 50.

 

Reţinuţi după o acţiune în forţă

 

Mai mulţi membri ai grupului au fost reţinuţi în urma unei acţiuni în forţă a mascaţilor. Descinderea a avut loc în cartierele Catargiu şi Faţa Luncii din Craiova, la domiciliile a doi dintre membrii grupului. Maria Cărbune a fost reţinută la Iaşi de ofiţerii BCCO Iaşi şi predată oamenilor legii din Craiova. Poliţiştii doljeni spun că acţiunea a fost în forţă pentru că se ştia că romii sunt foarte violenţi. „Sub perna unuia s-a găsit un pistol cu glonţ pe ţeavă, însă nu a mai apucat să-l folosească pentru că într-un minut au fost toţi imobilizaţi. În viitor vor mai fi astfel de acţiuni în forţă, mai ales că fenomenul infracţional a crescut în Craiova, de la scandaluri până la împuşcături în baruri şi pe străzi“, a încheiat comisarul-şef Gheorghe Bică.

Ionuţ Miclescu, Eugen Bărbosu, Alberto Bărbosu şi Alexandru Bărbosu au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pe numele Mariei Cărbune s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea pentru 29 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de asocierea la un grup criminal organizat şi de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Căutări

Ofiţerii BCCO Craiova au identificat până acum 14 membri ai grupului. Pentru că mulţi dintre ei sunt în Italia, poliţiştii craioveani colaborează cu autorităţile italiene pentru găsirea şi reţinere lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII