Ion Tudor, directorul executiv al Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, vrea să-şi disciplineze subordonaţii, 50 dintre aceştia primind sancţiuni în ultimele luni.
GORJ. Poliţiştii comunitari din Târgu Jiu, certaţi cu disciplina şi care au probleme în ceea ce priveşte respectarea sarcinilor de serviciu, au fost sancţionaţi cu avertismente. Unii dintre aceştia, recidivişti în a nu-şi face datoria cum li se cere, au fost puşi în situaţia de a-şi căuta alt serviciu, întrucât le-au fost desfăcute contractele de muncă. În ultimele şase-şapte luni, şapte poliţişti comunitari au fost daţi afară pentru că nu şi-au îndeplinit atribuţiile ce le reveneau. Majoritatea celor care au fost nevoiţi să plece de la Poliţia Comunitară nu au dorit să efectueze decât servicii de pază, nu să participe la toate acţiunile unde erau solicitaţi de conducerea instituţiei. Mai mult decât atât, în ciuda faptului că anumiţi salariaţi au fost trataţi cu înţelegere, fiindu-le încredinţate numai misiuni de pază, a existat o situaţie în care paznicii au fost găsiţi într-o poziţie care nu îi avantaja deloc, adică dormind.
Încă doi comunitari în comisia de disciplină
Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu, a declarat că poliţiştii comunitari daţi afară nu reprezintă decât cazuri izolate şi că în general subordonaţii săi sunt disciplinaţi şi nu au probleme în a-şi duce până la capăt sarcinile pe care le primesc. Cu toate acestea, încă doi salariaţi se află în prezent în atenţia comisiei de disciplină, care ar avea motive să propună desfacerea contractelor de muncă, după cum a precizat şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. „Au mai plecat dintre ei la jandarmi, însă am fost puşi în situaţia de a desface contractele de muncă la şapte salariaţi, pentru modul defectuos în care s-au achitat de sarcini. I-am tratat cu înţelegere şi i-am găsit dormind în post, pe banii statului sau făcând alte treburi. Eu nu am nici o legătură directă cu aceste concedieri, toţi au trecut prin comisia de disciplină. Toată lumea certată cu disciplina trece pe acolo – eu nu intervin pentru a nu lăsa loc de discuţii“, a declarat Ion Tudor. De asemenea, tot în prima jumătate a acestui an au fost sancţionaţi disciplinar peste 50 de poliţişti comunitari.
Cercetat de procurori
Severitatea cu care Ion Tudor îşi impune punctul de vedere în faţa subordonaţilor săi s-a lăsat şi cu urmări. Şi nu este vorba de simple nemulţumiri, ci chiar de o plângere depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj de două dintre salariate. Acestea îl acuză pe Ion Tudor că ar fi interzis în unitate dreptul de asociere, garantat constituţional. Câţiva salariaţi au dorit să înfiinţeze un sindicat, însă iniţiativa lor nu a fost văzută cu ochi buni de conducerea Poliţiei Comunitare. „I-am tratat cu înţelegere şi acum s-au apucat să mă reclame la procurori că le încalc libertatea de asociere. Aşa e omul! Îl ajuţi, îi explici şi nu vrea să priceapă şi se duce la Parchet. Mă duc şi eu acolo, ce să fac, dacă nu am de ales“, a afirmat şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu. Instituţia pe care o conduce Ion Tudor numără 330 de salariaţi. Împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Poliţia Comunitară a înfiinţat şapte patrule de intervenţie care sunt gata de acţiune pe timp de noapte.