29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFericirea de a fi din nou acasă

Fericirea de a fi din nou acasă

Două mămici de la Centrul Maternal din municipiul Târgu Jiu se vor externa la sfârşitul acestei săptămâni. Cele două femei sunt internate în centru de câteva luni.

GORJ. Nuşa are 34 de ani şi este una dintre cele două mămici care se vor întoarce acasă. Este din localitatea gorjeană Băleşti şi a fost internată în luna iulie, când asistenţii maternali din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Gorj au descoperit că locuia în condiţii improprii. Casa avea pereţii fisuraţi, ferestrele lipseau, iar acoperişul avea găuri prin care se infiltra apa. Reprezentanţii DGPC Gorj au reuşit cu greu să o convingă pe femeie să se interneze la centrul maternal. Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal, a declarat că a apelat la reprezentanţii Primăriei Băleşti pentru a-i repara casa femeii: „Au fost foarte receptivi şi i-au reparat casa. Au pus gresie, faianţă, au reparat acoperişul şi au montat ferestre. Acum, Nuşa se poate întoarce acasă şi este foarte bucuroasă. Tot la sfârşitul acestei săptămâni, se va întoarce în familie încă o mămică internată la noi. Este din Bâlteni şi a stat în centru doar o lună şi jumătate. Soţul său şi-a găsit o slujbă şi vor avea din ce să se întreţină“.

„Nu vreau să-mi pierd copiii“

Situaţia Nuşei şi a copiilor săi a fost foarte delicată, pentru că femeia rămăsese singură, după ce concubinul o părăsise. După ce a fost internată la Centrul Maternal, acesta a revenit acasă şi le-a spus autorităţilor că va avea grijă de Nuşa şi de cei doi băieţei gemeni, al căror tată este. Gheorghe Milosteanu le-a explicat atât femeii, cât şi concubinului său că sunt obligaţi să aibă grijă de cei doi minori, altfel riscând să piardă dreptul de părinţi. „I-am spus mai ales Nuşei că trebuie să aibă grijă de aceşti copii, să-i hrănească şi să-i crească aşa cum trebuie. Altfel, dacă vom constata că-i neglijează, se va pune problema decăderii din drepturile părinteşti“. Nuşa a declarat că nu vrea să piardă copiii: „Sunt fericită că mă întorc acasă. Mi-a spus domnul director că mi-au reparat casa şi este bine. S-a întors şi bărbatul meu şi vom avea împreună grijă de copii. Mai am acasă o fetiţă de 12 ani de care îmi este dor. Mă bucur că mă întorc acasă, vom fi o familie, aşa cum mi-am dorit mereu“, a spus femeia. După ce cele două femei vor fi externate, în Centrul Maternal vor rămâne şase mame împreună cu opt copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS