4.5 C
Craiova
luni, 6 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalGorjMorega este urmărit penal în alt dosar

Morega este urmărit penal în alt dosar

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală împotriva preşedintelui PNL Gorj, Dan Ilie Morega, acuzându-l de denunţ calomnios.

GORJ. Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, s-a ales cu un nou dosar penal. Liderul liberal a fost audiat recent de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au anunţat că a fost pus sub urmărire penală. Noua acuzaţie care i se aduce lui Dan Ilie Morega este de denunţ calomnios. Liderul liberalilor gorjeni, fost profesor universitar, este anchetat după ce a făcut o plângere nefondată la adresa rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, Adrian Gorun, care este şi secretarul general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. În plângerea formulată împotriva rectorului Adrian Gorun se amintea despre antedatarea unui document, astfel încât o firmă specializată în expertize să poată să încaseze din partea Universităţii din Târgu Jiu peste un miliard de lei vechi. În baza sesizării depuse de Dan Ilie Morega, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus începerea urmăririi penale împotriva rectorului Adrian Gorun, însă dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Scoatere, începere

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus însă scoaterea de sub urmărirea penală a rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ şi au închis dosarul. În acelaşi timp, Adrian Gorun a depus o plângere împotriva lui Morega în care îl acuză de denunţ calomnios, cercetarea în acest dosar fiind în faza de începere a urmăririi penale. În faţa noilor acuzaţii care i se aduc, Dan Ilie Morega a răspuns tot cu acuzaţii împotriva procurorilor care l-au anchetat pe Adrian Gorun şi l-au scos de sub urmărirea penală. Liderul liberal a declarat că are probe care îl incriminează pe rector. În acelaşi dosar de denunţ calomnios este anchetat şi Vasile Popeangă, fost prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.
Inamici

Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, şi fostul profesor Dan Ilie Morega sunt de mai mult timp în conflict. Acesta a culminat cu anularea de către Ministerul Educaţiei, al cărui secretar general este Adrian Gorun, a titlului de doctor în economie obţinut de Morega la o universitate din Republica Moldova. Urmarea acestei hotărâri a fost concedierea lui Dan Ilie Morega de la Facultatea de Ştiinţe Economice din Universitatea din Târgu Jiu, unde Adrian Gorun este rector. Liderul liberal a afirmat că va apela la instanţă pentru a fi repus în drepturi, însă nu a precizat când va face acest lucru, declarând că este ocupat cu activitatea politică. Alt inamic al lui Adrian Gorun este Vasile Popeangă, care a fost schimbat din postul de prorector. Popeangă este acum cercetat alături de Dan Ilie Morega. 

Al treilea dosar

Liderul liberalilor gorjeni a ajuns la dosarul penal cu numărul trei, concurându-l din acest punct de vedere pe şeful PD Gorj, Ionel Manţog. Primul şi cel mai cunoscut dosar care a fost deschis pe numele lui Dan Ilie Morega se referă la strângerea de fonduri pentru partid. Preşedintele PNL este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că a solicitat într-o şedinţă de Birou Politic bani mai multor şefi de instituţii descentralizate din judeţul Gorj. Sumele erau destinate campaniei pentru alegerile europarlamentare. Alt dosar legat de numele lui Morega este cel în care este anchetat ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Paul Păcuraru. Procurorii au intrat în posesia mai multor înregistrări telefonice care au avut loc între Dan Ilie Morega şi ministrul Păcuraru, pe tema numirii unor şefi de instituţii publice. Acestea au fost corelate cu mai multe contracte pe care firma lui Mihnea Păcuraru, fiul lui Paul Păcuraru, le-a încheiat cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi Complexul Energetic Turceni.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU