Peturile şi cutiile din folie de aluminiu pot rezista acoperite de pământ până la 800 de ani, iar reacţiile chimice rezultate în urma descompunerii lor afectează grav mediul înconjurător. Aceasta este una dintre lecţiile predate în unele şcoli din Mehedinţi, iar profesorii îi sfătuiesc pe elevi să fie atenţi unde aruncă gunoaiele. În faţa unor şcoli au fost amplasate panouri înalte de peste doi metri din lemn masiv, pe care sunt expuse ambalajele a diferite produse. „Copiii trebuie să ştie ce se întâmplă cu o folie de la un corn cu ciocolată sau cu plasticul din sticluţa lor de Cola pe care o aruncă la voia întâmplării“, au spus profesorii din comuna Corcova.
În localităţile din nordul judeţului Mehedinţi au apărut panouri „publicitare“ care îi avertizează pe oameni că daunele provocate de gunoaiele aruncate la voia întâmplării acum pot fi resimţite şi peste şapte-opt generaţii.
Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Jirov a fost cea care a avut iniţiativa programului de luptă împotriva poluării cu deşeurile ce rămân în urma consumului unor produse alimentare ambalate. „La orele de dirigenţie şi de cultură civică, domnii profesori ne explică să nu aruncăm gunoaiele pe stradă sau în curtea şcolii, dar nici în locuri de pe câmp unde noi credem că nu ne vede nimeni. Gunoiul trebuie aruncat în containere speciale, ce vor fi transportate la centrele de colectare a gunoiului. Astfel vom avea un sat curat“, au spus elevii clasei a V-a din Jirov. După ce în faţa unităţilor şcolare au fost puse panourile cu ambalaje poluante, Primăria Corcova a preluat iniţiativa şi a montat în restul localităţilor comunei alte panouri de acest gen, preluând ştafeta luptei împotriva poluării naturii.