19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUltima strigare pentru liceu

Ultima strigare pentru liceu

Elevii care nu au promovat testele naţionale sau capacitatea mai au acum o ultimă şansă ca să ajungă la liceu, sesiunea specială de teste naţionale.

Toţi cei care au absolvit opt clase, dar nu au promovat examenele prin care ar fi trebuit să intre la liceu se pot înscrie pentru acestă sesiune specială la secretariatele şcolilor de proveninenţă între 21 şi 25 ianuarie. „Este ultima sesiune de teste naţionale şi cei care nu se vor înscrie acum nu vor mai putea urma cursurile unui liceu, ci doar o şcoală de arte şi meserii. Din datele pe care le avem, sunt în această situaţie peste 3.000 de elevi care fie au picat examenele de la finalul clasei a VIII-a, fie nu s-au prezentat la aceste examene.

Acestora li se adaugă şi adulţii care au rămas doar cu opt clase şi care se pot înscrie până pe 25 ianuarie la sesiunea specială“, a explicat Gianina Chirigiu, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Sesiunea de examene va începe pe 4 februarie, cu proba la limba şi litaratura română, urmată de proba la matematică, de pe 6 februarie, şi de proba la istorie sau geografie, de pe 7 februarie.

Pe 9 februarie se vor afişa rezultatele şi se vor depune contestaţii, iar pe 11 februarie se vor prezenta rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU