17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBanii UE, aproape de Dolj

Banii UE, aproape de Dolj

Două proiecte de infrastructură vitale pentru judeţul Dolj şi municipiul Craiova vor primi finanţare europeană până la sfârşitul acestei veri. În judeţ vor ajunge astfel 70 de milioane de lei, pentru rezolvarea unei părţi din problemele de trafic în Bănie.

 

Împinşi de la spate şi de campania electorală pentru alegeri, autorităţile locale s-au grăbit să depună proiecte pentru atragerea de fonduri europene destinate reabilitării infrastructurii la nivel judeţean şi regional şi să se pună la punct cu toată documentaţia postevaluare. Primul proiect contractat la nivelul regiunii prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 2, a fost şi primul contractat la nivel naţional. Este vorba de reabilitarea Drumurilor Judeţene 665 şi 675C, care fac legătura cu zona turistică a judeţului Gorj, în valoare totală de 93,2 milioane de lei. Potrivit datelor furnizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, proiectul a trecut deja de faza licitaţiilor, iar lucrările efective sunt preconizate să înceapă în toamnă.

 

Următorul proiect contractat scurtează drumul spre Bechet

 

Autorităţile spun că în stadiul cel mai avansat din punct de vedere al procesului postevaluare se află Consiliul Judeţean Dolj, care a depus deja proiectul tehnic în cazul reabilitării Drumului Judeţean 652 Lăcriţa-Coşoveni-Ghindeni, care face legătura între Drumurile Naţionale 65 şi 55, cu o valoare de 25,6 milioane de lei. Din proiect reiese că drumul judeţean propus pentru modernizare va funcţiona ca o centură a municipiului Craiova pentru şoferii care vin de la Bucureşti şi vor să ajungă în portul Bechet. Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să traverseze Craiova pentru a ajunge pe şoseaua care face legătura cu oraşul de la Dunăre. „Probabil că în două săptămâni va fi contractat şi proiectul Consiliului Judeţean Dolj. În acest caz, a fost depusă şi documentaţia tehnică şi aşteptăm doar un aviz din partea ministerului de resort. La fel se întâmplă şi în cazul centurii ocolitoare a municipiului Drăgăşani, pentru care a fost deja depus proiectul tehnic“, a precizat directoarea ADR Oltenia, Marilena Bogheanu. Aceasta a explicat că, după încheierea contractului între beneficiar şi ADR şi primirea avizului de la minister, beneficiarul este cel care se va ocupa de organizarea licitaţiilor în absolut toate proiectele.

 

În plan: Rocada din Craiova şi cea din Târgu Jiu

 

Reprezentanţii ADR spun că până la jumătatea lunii august vor fi semnate contractele de finanţare şi pentru modernizarea drumurilor de rocadă din Târgu Jiu, proiect în valoare de 76,8 milioane de lei şi pentru modernizarea celor zece kilometri din Rocada Craiovei, bulevardele Dacia şi Decebal, proiect estimat la 43,9 milioane de lei. Deşi proiectul depus de municipalitatea craioveană se numără printre ultimele supuse evaluării Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare, conducerea ADR spune că, din discuţiile purtate cu reprezentanţii primăriei, s-a constatat că stadiul execuţiei proiectului tehnic este extrem de avansat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII