29.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalSechestru în dosarul „Ştrandul morţii“ din Caracal

Sechestru în dosarul „Ştrandul morţii“ din Caracal

Sechestrul asigurator a fost instituit şi asupra bunurilor celor doi inculpaţi judecaţi pentru ucidere din culpă, Stelian Veselin, directorul IGO SA, şi Maria Andrei, angajata societăţii.

Instanţa din Târgu Secuiesc a decis punerea sechestrului pe bunurile mobile şi imobile ale SC IGO SA Caracal, în dosarul în care tatăl fetiţei de 12 ani care a murit anul trecut în ştrandul primăriei îi acuză pe directorul societăţii, Stelian Veselin, şi pe Maria Andrei, angajată a unităţii, de ucidere din culpă. Sechestrul a fost instituit şi asupra bunurilor celor doi inculpaţi.

Instanţa Tribunalului Târgu Secuiesc s-a autosesizat din Gazeta de Sud în legătură cu starea falimentară a SC IGO SA şi a luat decizia sechestrului asigurator asupra bunurilor societăţii până la finalizarea cauzei aflate pe rolul Judecătoriei Târgu Secuiesc, pentru că tatăl fetiţei decedate în condiţii groaznice în gura de evacuare a ştrandului a cerut în instanţă despăgubiri morale şi materiale în valoare de 500.000 de lei.

Instanţa Tribunalului Olt a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva SC IGO SA Caracal încă de anul trecut, prin sentinţa 605 din 27 noiembrie, la cererea SC Rafo SA Oneşti, pentru un debit de peste 6,3 miliarde de lei vechi.

Prin încheierea din 9 iunie 2008, judecătorul sindic a desemnat şi lichidatorul judiciar care se va ocupa de recuperarea creanţelor de către creditori, urmând ca pe 22 septembrie să aibă loc adunarea generală a creditorilor. Ca să fie sigură că la finalul procesului societatea va putea să pună în aplicare hotărârea judecătorească dacă aceasta va fi în favoarea petentului, instanţa a luat măsura sechestrului. Aceasta a fost instituită şi asupra bunurilor celor doi inculpaţi în dosar, Stelian Veselin şi Maria Andrei, angajata societăţii care a generat tragicul eveniment. Instanţa de la Judecătoria Caracal unde a fost demarat procesul a refuzat instituirea acestei măsuri, anul trecut.

Din această cauză şi din alte câteva motive care indicau lipsa de obiectivitate a instanţei, tatăl fetiţei, Horaţiu Giurea, a cerut strămutarea procesului la Târgu Secuiesc.

„Am arătat instanţei de judecată că SC IGO SA Caracal este în stare de faliment, aşa cum s-a scris în presă, iar instanţa a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale societăţii. Este primul element din proces care indică obiectivitatea instanţei. La Caracal nu era cu putinţă să se judece cu maximă obiectivitate procesul. Sper ca adevărul să iasă la iveală“, a declarat ieri Horaţiu Giurea.

Raluca Ştefania Giurea, de 12 ani, a murit pe 8 iulie 2007 prinsă în gura de evacuare a ştrandului din Parcul „Constantin Poroineanu“, administrat de societatea de gospodărire comunală SC IGO SA, aflată în subordinea Consiliului Local Caracal. În acea zi, o angajată a IGO, Maria Andrei, care avea în supraveghere ştrandul, a dispus golirea bazinului fără să se asigure dacă în apă mai erau persoane.

Curentul generat a tras-o pe Ştefania către gura de evacuare a ştrandului, care nu avea grătar de protecţie şi unde fata a murit în chinuri groaznice. Ştrandul funcţiona de ani de zile fără autorizaţie sanitară şi fără să întrunească normele de protecţie şi igienă impuse de lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU