15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompetiţie spectaculoasă de raliu la Straja

Competiţie spectaculoasă de raliu la Straja

Masivul Straja a fost gazda unei spectaculoase etape a Raliului de Viteză în Traseu Montan (VTM), competiţie organizată de ACR Hunedoara.

Concursul desfăşurat în weekendul trecut a fost extrem de greu, iar piloţii au avut mari bătăi de cap cu traseul ales de organizatori, cu multe curbe în ac de păr şi o diferenţă de nivel de 300 de metri. Raliul contează pentru etapele şase şi şapte din campionatul naţional, iar în judeţul Hunedoara se desfăşoară pentru prima oară.

 

Traseu în munte de peste trei kilometri

 

Raliul VTM de la Straja s-a desfăşurat pe un traseu de 3,1 kilometri, cu şase curbe strânse pe dreapta şi tot atâtea pe stânga, la care s-au adăugat şase curbe „în ac de păr“. Startul s-a dat de la kilometrul 5, iar finalul a fost pregătit la kilometrul 8, în faţa complexului Montana din staţiunea Straja. În concurs s-au înscris 25 de echipaje din toată ţara, majoritatea piloţilor fiind surprinşi de calitatea drumului. „Este un traseu extrem de dificil şi foarte spectaculos, datorită curbelor foarte strânse“, a declarat un participant. „Piloţii s-au arătat încântaţi de traseu şi de calitatea drumului asfaltat, lat de şase metri şi prevăzut cu balustrade de protecţie pe margine“, a afirmat directorul ACR Hunedoara, Ioan Dumitru Ştaier. Potrivit acestuia, în toamnă se va mai desfăşura o etapă VTM la Straja, iar în viitor se intenţionează transformarea Raliului Straja în unul cu participare internaţională.

Pentru turiştii aflaţi la munte, concursul a fost o surpriză. „Este inedit. Păcat că nu a fost şi popularizat cum ar fi meritat“, a spus Iulian, unul dintre turişti. „Am urcat pe munte să vedem peisajul şi ne-am oprit şi la concurs, deoarece copiilor le plac maşinile. Este prima dată când văd un raliu. Interesant, dar şi periculos“, a spus şi Cristian.

Concursul s-a desfăşurat fără incidente, iar accesul spectatorilor a fost permis numai în zonele special amenajate.

Organizatorii au luat măsuri speciale de protecţie pentru public şi tot traseul a fost monitorizat de jandarmi montani, poliţişti comunitari, salvamontişti şi poliţişti de la serviciul rutier. Competiţia a fost câştigată de pilotul Bogdan Casian, locul doi i-a revenit lui Victor Văcăreţu, iar pe ultima treaptă a podiumului de premiere a urcat Groza Elisei. Sute de turişti s-au aflat, în weekendul trecut, în staţiunea Straja. Pe lângă spectacolul pe patru roţi, ei au avut parte şi de o vreme excelentă pentru drumeţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII