15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tânără s-a aruncat de la etajul patru

O tânără s-a aruncat de la etajul patru

O tânără de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina s-a aruncat de la etajul patru.

 

Incidentul a avut loc vineri dimineaţă, în jurul orei 8.00. Daniela Daragiu, bolnavă psihic, a intrat în baie, a deschis geamul şi a sărit în gol. A avut însă noroc, pentru că a căzut pe acoperişul din tablă al bucătăriei instituţiei şi a scăpat fără răni grave.

În urma incidentului, ea a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru a primi îngrijirile necesare. Medicii au stabilit diagnosticul de traumatism lombar prin cădere de la înălţime, pacienta rămânând internată în spital pentru supraveghere medicală de specialitate.

Potrivit directoarei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Luminiţa Tudora, tânăra suferă de oligofrenie de gardul II/III şi nu poate comunica. Ea nu a avut nici un motiv anume să încerce să se omoare, mai spune aceasta. A plecat la baie, iar acolo, probabil în urma unei crize, a sărit pe geam.

 

Încă o tentativă, acum doi ani

 

Medicul Centrului de Îngrijirire şi Asistenţă, Camelia Costache, a spus că tânăra asistată are tulburări de comportament şi că a fost internată de mai multe ori la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ea a mai avut o tentativă de sinucidere în urmă cu doi ani, când a scăpat, ca şi vineri, teafără.

„Pacienta are tulburări psihice şi multiple internări la Secţia de psihiatrie. A mai avut o tentativă de suicid, sărind de la etaj în urmă cu doi ani, dar a scăpat. A căzut în picioare şi s-a ridicat, pur şi simplu. Ca şi acum, ea este sub îngrijirea unui medic psihiatru“, a spus Camelia Costache.

Medicul a adăugat că acesta este al patrulea sau al cincilea caz de tentativă de suicid, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina.

„Toţi cei care se află aici au probleme. Unii ies şi consumă alcool, dar grilaje la geamuri nu le putem pune, pentru că nu avem voie să facem aşa ceva“, a declarat directorul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă, Gheorghe Jianu. Poliţia a deschis o anchetă în cazul petrecut vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS