15.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăpit în schimbul unei datorii

Răpit în schimbul unei datorii

Un bărbat de etnie romă din Strehaia, judeţul Mehedinţi, a fost răpit sâmbătă după-amiază de un grup de interlopi, plătiţi, se pare, de nişte afacerişti sirieni.

 

Ion Buştean, de 58 de ani, avea să le achite sirienilor 250.000 de lei, bani datoraţi în urma unor afaceri ilegale cu materiale neferoase, după cum a declarat fiul acestuia, Ionel Buştean. Sâmbătă, în jurul orei 15.00, la poarta familiei Buştean din Strehaia a strigat un necunoscut, care i-a propus lui Ion o afacere. Bărbatul a spus că are de vânzare 300 de kilograme de cupru. Ion Buştean a mers cu străinul câţiva metri spre maşina în care trebuia să fie cuprul, dar, la un moment dat, doi bărbaţi au ieşit din autoturism, l-au bătut şi l-au urcat cu forţa în portbagajul maşinii cu numere de Franţa.

Imediat, copiii şi rudele bărbatului au încercat să îi oprească pe necunoscuţi, dar nu au reuşit, maşina plecând în trombă pe drumul spre Drobeta Turnu Severin.

„O maşină neagră cu numere de Franţa a oprit la poartă. Bărbaţii l-au luat pe tata la bătaie şi l-au urcat în autoturism. Am primit un telefon de ameninţare. Un bărbat mi-a spus că, dacă nu-i dau banii datoraţi de tata, îl va omorî. Ştiu că tata făcea afaceri cu nişte sirieni. Probabil că ei l-au răpit“, a declarat Ionel Buştean, fiul răpitului.

 

Găsit într-un lan de porumb

 

Poliţia, procuratura, jandarmeria şi Poliţia de Frontieră din Mehedinţi au intrat în alertă, după ce familia a depus plângere pentru răpire. „Am fost anunţaţi de Ionel Buştean că tatăl lui a fost răpit, dar nu am reuşit să-i identificăm pe răpitori sau să aflăm cauza acestui fapt. Dispărutul este un cunoscut afacerist din Strehaia. Acesta a fost şi este implicat în mai multe afaceri dubioase cu diferiţi cetăţeni, chiar şi de altă cetăţenie: turci, sirieni“, a declarat ofiţerul de serviciu al Poliţiei Strehaia.

În urma căutărilor, ieri, în jurul orei 11.00, Ion Buştean a fost găsit în viaţă, în judeţul Caraş-Severin, într-un lan de porumb, de comisarul-şef al IPJ Mehedinţi, Pantelică Bobârsc. Bărbatul susţine că a fost răpit de doi mascaţi şi a fost ţinut toată noaptea sub supraveghere într-un lan de porumb.

„Declaraţiile cetăţeanului din Strehaia parcă ar fi rupte dintr-un film SF. La această oră nu putem spune mai multe despre acest caz, dar vom continua cercetările“, a precizat Pantelică Bobârsc, comisar-şef. Nimeni nu a declarat dacă suma de 250.000 de lei, pentru răscumpărare, a fost sau nu plătită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII