13.4 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTabără de creaţie pentru studenţi

Tabără de creaţie pentru studenţi

Aproximativ 200 de studenţi români şi străini participă la tabăra de creaţie de la Petroşani, din cadrul Universităţii de Vară „Castelul Corvineştilor“. Tabăra se află la cea de-a XII-a ediţie, iar timp de o lună Universitatea din Petroşani va găzdui studenţi din centre de profil din Bucureşti, Iaşi, Baia Mare, Oradea, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Chişinău.

Tabăra de creaţie se desfăşoară pe mai multe secţiuni, respectiv artă plastică cu paleontologie, unde studenţii merg pe urmele dinozaurilor pitici din zona Haţegului, îndrumaţi de profesorul univ. dr. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, sociologie-antropologie şi ecoturism.

„În tabăra de creaţie, tinerii sunt lăsaţi să se exprime liber. Li se oferă posibilitatea de a lucra experimental. Această tabără promovează creaţiile studenţeşti naţionale şi internaţionale în rândul populaţiei din Valea Jiului şi urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de prietenie între tineri“, a declarat Emil Pop, rectorul Universităţii din Petroşani.

Locurile de desfăşurare a celei de-a XII-a ediţii a taberei de creaţie sunt Petroşani, în campusul universităţii, comunităţile rurale din Valea Jiului şi Ţara Haţegului, în siturile istorice şi paleontologice. Tabăra din cadrul Universităţii de Vară „Castelul Corvineştilor“ este una dintre cele mai longevive manifestări studenţeşti de creaţie din ţară.

Lucrările pe care le vor realiza studenţii vor fi expuse în campusul universitar, iar organizatorii se aşteaptă la un număr mare de vizitatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU