15.1 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGeoană, propus să candideze la Dolj

Geoană, propus să candideze la Dolj

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că i-a propus lui Mircea Geoană să candideze la alegerile parlamentare în judeţ şi a spus că „nu îl va ierta“ pe liderul partidului dacă, după ce ar ajunge premier, nu ar ajuta „zona Olteniei social-democrată“.

 

Prioteasa a subliniat faptul că zona Olteniei are nevoie de sprijin şi nu este normal ca „toate drumurile să ducă în Ardeal“. „I-am propus domnului Geoană să candideze din zona Doljului. După cum se pare, poate să fie şi prim-ministru. Eu, ca preşedinte de organizaţie, nu m-aş simţi confortabil să nu primesc nici un ajutor în derularea proiectelor. Nu îl vom ierta nici pe Geoană. Dacă nu vor face acest lucru, vor avea o problemă şi cu noi. Suntem o zonă, care are nevoie de sprijin. Nu e posibil ca toate drumurile să ducă în Ardeal“, a precizat Prioteasa.

Referindu-se la posibila venire a lui Adrian Păunescu la organizaţia doljeană, Ion Prioteasa a spus că nu ar trebui să se intervină de la centru.

„Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai vină nimeni de la centru“, a spus liderul PSD Dolj. Prioteasa a mai precizat că înainte de alegeri nu vor exista „fiefuri“ în cadrul colegiilor. „Dacă se vor anunţa două persoane pe un colegiu, va trebui să îi departajăm. Fie că va fi prin sondaj de opinie, fie prin consultare cu primarii şi preşedinţii de organizaţii din zona respectivă“, a afirmat Prioteasa. El a mai spus că într-un colegiu uninominal din Dolj, care revine Partidului Conservator, ar putea candida medicul Irinel Popescu. „Judeţul Dolj şi-a trasat toate colegiile uninominale. Vor fi zece pentru Camera Deputaţilor şi cinci pentru Senat. Dintre cele zece pentru deputaţi, şase le vom avea în judeţ şi patru în Craiova. Cele cinci din Senat vor fi împărţite astfel: trei în judeţ şi două în Craiova. Va fi o aglomerare de oameni pe care va trebui să îi departajăm. Am afişat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care vor să candideze. O să avem în parlament şi biciclişti, şi manelişti, şi fotbalişti. Suntem în discuţie cu PC, care va avea cel puţin un colegiu uninominal, în care e posibil să îl propună pe doctorul Irinel Popescu“, a spus Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII