15.1 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorâtă pentru că nu a gătit

Omorâtă pentru că nu a gătit

Un bărbat şi-a ucis în bătaie concubina pentru că a refuzat să îi facă de mâncare.

Un bărbat din comuna Grojdibodu, judeţul Olt, şi-a ucis concubina pentru că femeia a refuzat să-i gătească. Vineri seară, în jurul orei 18.30, Ion Gherghinescu, de 49 de ani, a venit acasă şi i-a cerut concubinei sale, Viorica Manea, de 52 de ani, să-i pregătească nişte cartofi prăjiţi. Femeia a refuzat şi de aici a pornit totul. Omul a pus mâna pe o sapă şi a lovit-o pe femeie până a lăsat-o într-o baltă de sânge. Apoi bărbatul a intrat în casă şi s-a aşezat pe pat. Viorica Manea a fost găsită de vecini aproape fără suflare. Aceştia au chemat ambulanţa, însă, în drum spre spital, femeia a murit. Cazul a fost preluat de poliţiştii criminalişti şi de un procuror. Vecinii spun că ambii consumau alcool în mod frecvent şi că bărbatul îşi bătea concubina.

Bătăi şi certuri frecvente

Ion Gherghinescu şi Viorica Manea trăiau în concubinaj de aproape 17 ani. Cei doi nu aveau copii şi locuiau în casa părinţilor lui Ion. Nici unul nu avea serviciu. Îşi câştigau existenţa din munca zilnică prestată pe la vecini. Localnicii povestesc că zilnic cei doi consumau alcool şi se certau sau se luau la bătaie. „Am văzut când o lovea cu sapa. Ea era jos, gâfâia. El o lovea şi gâfâia şi el, probabil obosise lovind-o. Se certau şi se băteau des, dar niciodată ca acum“, a povestit îngrozită Florentina Milcu, o vecină.

„Îmi pare rău“

Ion Gherghinescu a recunoscut că obişnuia să bea şi să o bată pe concubina sa. Regretă că a omorât-o în bătaie pe femeie.
„Îmi pare rău, da’ acum ce pot să mai fac? I-am zis să cureţe nişte cartofi. Eram obosit şi nemâncat, m-a enervat. Am drăcuit-o, m-a drăcuit şi ea. I-am dat un pumn şi apoi am luat sapa. I-am zis de atâtea ori să plece şi să mă lase, da’ ea n-a vrut. A zis că n-are unde să se ducă. Acum ce să mai zic? Am făcut-o. Beam zilnic. Un kilogram de vin, trei-patru pahare de ţuică. O mai băteam, îi dădeam câte o palmă, două, câte un pumn“, a mărturisit Ion.

Închisoare până la 20 de ani

Un echipaj de la Investigaţii Criminale şi procurorul Eugen Iacobescu s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări şi au audiat mai mulţi vecini. „Pe fondul consumului de alcool, între cei doi concubini a izbucnit un conflict, pe motiv că femeia a refuzat să-i facă mâncare bărbatului. Acesta a luat o sapă şi a lovit-o până i-a crăpat capul. Se pare că victima a murit în urma unei dilacerări cerebrale. El este cercetat pentru infracţiunea de omor, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani“, a declarat procurorul Eugen Iacobescu. Ion Gherghinescu a fost arestat vineri pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII