23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocal24 de locuinţe sociale, predate la cheie

24 de locuinţe sociale, predate la cheie

Familiile din Târgu Jiu, evacuate din casele naţionalizate, au primit o garsonieră de la primărie.

24 de locuinţe sociale au fost date în folosinţă sâmbătă, în zona Iezureni din Târgu Jiu, în clădirile care au aparţinut fostei unităţi militare. Beneficiarii acestor locuinţe sunt persoanele care au locuit în casele naţionalizate şi au fost evacuate după ce acestea au fost retrocedate foştilor proprietari. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, le-a înmânat noilor locatari cheile garsonierelor. Chiriaşii au mai primit din partea Primăriei Târgu Jiu un ghiveci cu flori şi o sticlă cu şampanie. Garsonierele sunt compuse dintr-un living, bucătărie şi baie. De asemenea, locuinţele au toate dotările: parchet laminat, calorifere, tâmplărie PVC cu geam termopan, aerisire etc. Locatarii trebuie să încheie contracte pentru introducerea energiei electrice şi a gazelor.

 

Mulţumiţi de condiţii

 

Familia Cruceru este una dintre cele care va locui într-o garsonieră din zona Iezureni. Maria Cruceru, de 68 de ani, va locui împreună cu fiica şi cu nepoata. „Acum am văzut prima dată locuinţa. Este foarte frumoasă. Nu ne aşteptam să fie chiar aşa“, a spus bătrâna. Cele trei locuiau într-o casă naţionalizată de pe strada 14 Octombrie din Târgu Jiu, care a fost retrocedată foştilor proprietari. Maria Cruceru a lucrat la fabrica de confecţii şi i s-a repartizat o locuinţă în acest imobil. „Nu aveam nici o posibilitate să ne mutăm în altă parte. Dacă nu primeam această locuinţă, nu ştiu unde stăteam“, a spus Maria Cruceru.

În altă locuinţă socială va sta familia Chivu, compusă din cinci persoane: soţii Mihai şi Elvira, fiica acestora împreună cu soţul şi nepoţelul. Cu toate că vor locui toţi într-o garsonieră, membrii familiei sunt mulţumiţi. „Suntem bucuroşi că am primit această locuinţă. Este foarte frumoasă“, a spus Elvira Chivu, de 44 ani. Familia Chivu a locuit într-o casă situată pe strada Tudor Vladimirescu, care a fost vândută. Mihai Chivu, de 44 de ani, lucra ca şofer la societatea GRIMEX atunci când i s-a repartizat locuinţa. Imobilul aparţinea la vremea respectivă Primăriei Târgu Jiu, dar a fost preluat de Direcţia de Finanţe, care l-a vândut.

Dorel Muja, de 54 de ani, locuia în acelaşi imobil. Acesta lucra ca şofer la societatea de transport în comun din Târgu Jiu. Acum este pensionar şi a fost nevoit să plece din casă. „Nu aveam unde să locuiesc. Garsoniera este confortabilă“, a spus Dorel Muja.

 

Încă 25 de locuinţe vor fi construite

 

Tot în zona Iezureni, primăria mai construieşte 25 de locuinţe sociale.

Lucrările sunt în faza de turnare a fundaţiilor. Reprezentanţii primăriei spun că aceste locuinţe vor fi gata anul viitor. De asemenea, în zona Narciselor vor fi construite 48 de locuinţe. „Ne-am gândit să rezolvăm în prima fază cazurile acestor familii, care au fost evacuate din casele naţionalizate şi nu aveau unde să locuiască. Programul de construire de locuinţe va continua“, a spus primarul Florin Cârciumaru.

În ultima perioadă, primăria a mai dat în folosinţă 100 de locuinţe ANL: 75 de garsoniere şi 25 de apartamente. Blocurile ANL se află în cartierele 9 Mai şi Debarcader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS