16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGaleria „căţeilor“, evacuată şi sancţionată

Galeria „căţeilor“, evacuată şi sancţionată

http:http://www.youtube.com/watch?v=BdiAon__z_Q

Mai mulţi suporteri ai echipei de fotbal Dinamo Bucureşti s-au ales cu interdicţie de a intra pe stadioane şi amenzi de mii de lei, după incidentele provocate pe „Ion Oblemenco“ la partida de miercuri seară, când au rănit doi jandarmi, şase agenţi de pază şi au vandalizat „cuşca“ în care au fost puşi.

Reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova au făcut publice ieri primele sancţiuni aplicate membrilor galeriei dinamoviste, prezentă la meciul Universitatea Craiova – Dinamo, de pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Bănie, partidă încheiată cu victoria oltenilor.
Jandarmii doljeni au comunicat că, încă de la intrarea pe stadion, suporterii dinamovişti au fost puşi pe scandal, începând să înjure fanii olteni. Puţinii „câini“ din galeria echipei din „Ştefan cel Mare“ au început să „muşte“ imediat după primul gol al formaţiei gazdă, aruncând cu bucăţi de beton rupte din treptele scărilor către spectatorii olteni şi cu scaune spre agenţii de pază, provocând rănirea uşoară a trei persoane. Una dintre ele a suferit o plagă care a necesitat patru copci.
Potrivit oamenilor legii, în prima repriză a meciului s-a făcut apel în repetate rânduri pentru încetarea violenţelor. „În prima repriză, de nenumărate ori au fost făcute apeluri prin staţia de amplificare a stadionului către suporterii echipei FC Dinamo Bucureşti pentru a înceta aceste acte, fiind purtate discuţii cu liderii celor două facţiuni ale galeriei echipei oaspete, în urma cărora aceştia s-au angajat că vor înceta aceste acţiuni“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al GJM Craiova.

Umilinţa golului doi i-a scos din minţi  

Jandarmii doljeni au mai precizat că, după marcarea celui de-al doilea gol al Universităţii, suporterii dinamovişti au reînceput să arunce cu diferite obiecte asupra agenţilor de pază. Comandantul a luat decizia ca o rezervă de jandarmi să fie dispusă în faţa acestora pentru a-i determina să înceteze, mai ales că fanii craioveni începuseră să arunce şi ei cu diferite obiecte în direcţia „câinilor“.
La intrarea forţelor de ordine în sector, dinamoviştii au început să arunce cu bucăţi de scaune în jandarmi, doi dintre ei fiind răniţi. Unul a fost diagnosticat cu plagă contuză suprasprânceană dreaptă, traumatism cranio-facial minor, iar celălalt, cu un traumatism cranio-facial acut şi excoriaţii faciale multiple. De asemenea, şase agenţi de pază au suferit diverse leziuni. În acel moment, unul dintre agenţii de pază a pulverizat cu spray-ul SIL către suporteri, iar jandarmii au intervenit în forţă. „Câinii“ s-au retras spre coronament, unde au rămas până la sfârşitul partidei de fotbal, iar jandarmii au identificat o parte dintre persoanele violente.
Oamenii legii au precizat că în cazul dinamoviştilor au fost aplicate cinci sancţiuni. Emil Udeanu a fost sancţionat cu o amendă de 1.500 de lei şi un an interdicţie de a participa la manifestări sportive, pentru aruncarea cu obiecte către forţele de ordine. Ştefan Melicea-nu s-a ales cu o amendă contravenţională de 500 de lei şi un an interdicţie de a participa la manifestări sportive, pentru aruncarea cu obiecte către suporterii echipei gazdă. Alţi trei fani dinamovişti au primit câte 150 de lei amendă pentru proferarea de injurii şi expresii jignitoare la adresa spectatorilor. Reprezentanţii GJM Craiova au mai explicat că vor fi vizionate toate imaginile video din timpul incidentelor, urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sancţiuni şi pentru olteni

Un suporter craiovean, Cosmin Cosma, de 22 de ani, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să intre pe stadion pe poarta 3 cu trei obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice, pe care intenţiona să le aprindă în interiorul arenei sportive. Alţi doi tineri, Ionuţ Stanciu şi Ionuţ Vişan, s-au ales cu amenzi în valoare de 1.000 de lei fiecare, pentru comercializarea biletelor la suprapreţ. Cei doi au fost depistaţi de jandarmi în faţa sediului clubului Universitatea Craiova, în timp ce vindeau bilete de acces în stadion la un preţ dublu faţă de cel iniţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII