17 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024

Scurte ştiri

Poarta Sărutului, protejată cu silicon în sezonul rece
O echipă de specialişti în piatră de la Institutul Naţional al Monumentelor Istorice a depistat câteva probleme la Poarta Sărutului şi a intervenit pentru ca sculptura aparţinând lui Constantin Brâncuşi să fie protejată iarna. Potrivit directorului interimar al Direcţiei pentru Cultură „Constantin Brâncuşi“, Teodora Ciobanu, specialiştii au fost nevoiţi să acopere fisurile Porţii Sărutului, care apăruseră la nivelul sudurii şi montajului plumbului în partea de piatră. „Pentru ca în această iarnă să nu apară probleme, s-au făcut intervenţii la Poarta Sărutului, s-au acoperit microfisurile cu silicon şi cu un mortar special. Opera va fi în siguranţă până în primăvară, când vom începe o reabilitare complexă a Porţii Sărutului, Mesei Tăcerii şi Aleii Scaunelor. Banii pentru lucrările din weekendul trecut au fost acordaţi de primărie, suma fiind de circa 1.000 de lei“, a precizat ieri Teodora Ciobanu. Pe 10 decembrie, aceeaşi echipă de specialişti de la INMS va veni la Târgu Jiu pentru a face o analiză şi la Coloana Infinitului. Bucureştenii vor decide dacă opera necesită lucrări de întreţinere şi restaurare urgente.
Mihaela FLOROIU

PRECIZARE
Ca urmare a articolului „Protest la Spitalul Clinic Municipal Filantropia“, semnat de Simona Tudor, apărut în cotidianul Gazeta de Sud, din 4.11.2010, dorim să facem următoarea precizare: în conţinutul paragrafului „În privinţa materialelor sanitare care lipsesc din farmacia spitalului, conducerea susţine că achiziţii se fac, dar materialele sanitare şi seringile, în mod deosebit, se evaporă în două zile, situaţie de care n-ar fi străini angajaţii care se plâng de aceste lipsuri“, conducerea a declarat că se achiziţionează materiale sanitare în funcţie de fondurile existente, dar, numărul de pacienţi internaţi fiind foarte mare, acestea se consumă într-un ritm accelerat.

Concursul OlteniaStar, la final
Concursul OlteniaStar, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Dolj, în parteneriat cu Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, Casa de Cultură a Studenţilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Primăria Municipiului Craiova, a ajuns la finalul celei de-a III-a ediţii. Ieri, dintre cei 33 de finalişti au fost stabiliţi câştigătorii la secţiunile muzică populară, uşoară şi muzică folk. Din juriu au făcut parte Mădălina Amon – cantautor, Aurelia Popescu Preda – director artistic la Ansamblul Folcloric Dor Călător, Dumitru Iliuţă – profesor la Palatul Copiilor Craiova, şi Aurora Băran – laureată a ediţiei OlteniaStar 2008. Ocupanţii locurilor I, II şi III au fost recompensaţi cu diplome, materiale promoţionale şi o excursie tematică la Buşteni. Cei care au obţinut menţiuni şi premii speciale au primit, din partea DJST Dolj, diplome şi materiale promoţionale.
Andreea HORCONE

Protest la Petrom Târgu Jiu

Câţiva foşti angajaţi ai societăţii Petrom s-au adunat ieri în faţa sediului unităţii din Târgu Jiu pentru a-şi cere drepturile băneşti care le-au fost oprite din salariu după înfiinţarea Asociaţiei Salariaţilor Petrom (PAS). Oamenii strânşi în faţa sediului societăţii i-au acuzat pe reprezentanţii societăţii şi pe liderii de sindicat de muşamalizarea unor acte şi de folosirea banilor respectivi pentru realizarea „propriilor interese“. „Nu mai sunt angajat al Petrom din 2007, când am luat ordonanţa. Suntem păcăliţi, nu ni se dau banii care ni se cuvin. Aceşti bani ni s-au oprit din salariu încă din 2004, pentru că aşa a fost făcută înţelegerea de sindicatul de la Bucureşti. Avem 15.000-18.000 de euro de persoană de recuperat. Suntem hotărâţi să mergem mai departe fiindcă mai avem şi alte probleme cu cei de la Petrom pentru gaze şi combustibil. Pentru combustibil am ajuns şi la CEDO cu procesele“, a declarat altă persoană. Foştii angajaţi ai SC Petrom SA au declarat că vor face o plângere pentru a putea intra în posesia listelor cu membrii PAS. Liderul de sindicat al angajaţilor SC Petrom SA, sucursala Gorj, Cristian Tomescu, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS