4.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalUn 1 Iunie cu talent

Un 1 Iunie cu talent

Filarmonica „Oltenia“ şi Liceul de Artă „Marin Sorescu“ au pregătit un 1 Iunie cu „Tinere talente“

În timp ce Piaţa „Mihai Viteazul“ era acoperită de glasuri de copii, de balonaşe de săpun şi de sute de oameni care au ieşit să se bucure de vremea frumoasă, în filarmonică atmosfera era mai liniştită. Tinerii talentaţi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“ se pregăteau să-şi facă ei înşişi un cadou: aplauzele, respectul şi admiraţia publicului.
Evenimentul, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, a fost un proiect cultural coordonat de prof. Daniel Wesmaş, cu ocazia căruia şi-au dat concursul elevi de la clasele de pian ale profesorilor Amelia-Olivia Botezatu, Mariana Ilie, Liviu Pîrvu, Mihai Ungureanu, de la clasele de percuţie ale profesorilor Bogdan Pop, Marian Uţă şi Daniel Wesmaş, de la clasa de vioară a prof. Speranţa Şopov, cea de canto a prof. Veronica Cruţan şi, nu în ultimul rând, de la clasa de muzică de cameră a prof. Mioara Stanciu. Totodată, la eveniment a fost prezent şi Clubul Kiwanis din Craiova, prin Paul Ionescu, care i-a răsplătit pe tineri pentru virtuozitatea şi talentul lor.

Pasiune, muncă, dedicare

I-am văzut pe scenă pe Adela Liculescu, Cătălina Cacaliceanu, Alexandru Coadă, Vlad Neamţu, Ionuţ Sîncu, Alexandra Riebensahm, Ioana Nedelcu, Andreea-Nataly Drînd, Corina Vlada, Luigi-Ştefan Bâzdoacă, Ştefan Pretuleac, Loredana Stuparu, Luca Neacşiu-Popescu, Maria-Mirela Vlad, Andrei Surdu, Anca Ganea, Mihăiţă Ciortan, Adrian Radu, Ovidiu Cârstea, Mihai Drăgoi, Manuel Dunavăţu şi Andrei Săceanu.
Toţi merită menţionaţi pentru că toţi şi-au meritat pe deplin aplauzele, alături de profesorii care i-au acompaniat la pian: Edward Man, Felix Ionescu, Adina Pasăre şi Liviu Pîrvu.
Elevi în clasele II-XI, tinerii artişti, înzestraţi cu un mare talent, au sfidat legile propriilor vârste.
Unii dintre ei, elevi în clasele a II-a sau a III-a, păreau că nu ajung la pian, că o vioară e o povară mult prea mare pentru braţele lor mici sau că vocile extraordinare de soprane nu pot fi date de glasul unor fete din clasa a X-a sau a XI-a.
Am văzut dexteritate şi pasiune ieşind din mâinile lor tinere şi talentate, fie că a fost vorba de chitare, tobe, baterie, pian, vioară sau de marimbă, un instrument de percuţie mai puţin cunoscut publicului larg. Am simţit cum o sală poate vibra efectiv la cântecele interpretate de eleve care poate de abia au împlinit 18 ani. Am remarcat timiditatea unora şi curajul altora. Le-am observat „privirile de confirmare“ schimbate cu profesorii şi încrederea cu care-şi începeau melodiile, dar şi liniştea pe care o afişau la auzul aplauzelor, alături de zâmbetul lor sincer şi curat.
Am cunoscut copii extraordinari care au oferit ceva de ziua lor, contrar obiceiului. În schimbul muzicii pe care ne-au dăruit-o, lor li s-a confirmat că merită să-şi continue frumoasele pasiuni şi că munca – fără îndoială dificilă – pe care o depun nu este în zadar.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS