7.3 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCerere de eliberare respinsă pentru Dinel Nuţu

Cerere de eliberare respinsă pentru Dinel Nuţu

Dinel Nuţu, fost Staicu, va fi judecat în continuare în stare de arest în dosarul „Transgaz“. Aceasta este hotărârea luată marţi de Judecătoria Sector 2 Bucureşti, instanţa care judecă în prezent dosarul în care Dinel Nuţu şi alţi opt inculpaţi sunt acuzaţi că au prejudiciat cu peste 11 milioane de euro compania Transgaz Mediaş printr-o serie de „inginerii“ financiare.
Marţi, Judecătoria Sector 2 Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii lui Dinel Nuţu. Inculpatul are posibilitatea să facă recurs împotriva deciziei judecătorilor, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a respins însă toate recursurile făcute de Dinel până în prezent.
În februarie, afaceristul craiovean Dinel Nuţu, fostul preşedinte al SIF Oltenia, a scăpat de o pedeapsă definitivă de șapte ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis o contestaţie în anulare. Judecătorii au considerat atunci că inculpatul a fost judecat de două ori pentru aceeaşi faptă şi a anulat condamnarea de şapte ani de închisoare primiţi de Dinel pentru devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor. În plus, instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu era arestat în alt dosar. Şi era.
În aprilie 2011, după ce Dinel a luat numele soţiei (Nuţu) şi după ce a reuşit să fugă din ţară cu câteva zile înainte să fie condamnat la cei șapte ani de puşcărie, Judecătoria Sector 2 a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă în dosarul „Transgaz“. De atunci, instanţa a tot prelungit mandatul de arestare, acesta fiind singurul document care îl ţine încă pe Nuţu în penitenciar după anularea celor şapte ani de puşcărie. După ce a fost prins şi adus în ţară, Dinel Nuţu a încercat să scape de acest mandat, formulând ba cereri de revocare a arestului preventiv, ba de refacere a urmăririi penale ori de încetare a procesului penal, toate fiind respinse până acum de judecătorii bucureşteni. Următorul termen în acest dosar a fost fixat de judecători pentru 7 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS