11.2 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Big Brother“ la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

„Big Brother“ la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va beneficia de un sistem performant de monitorizare video. Toate clădirile care intră în componenţa unităţii medicale din municipiu vor fi supravegheate cu ajutorul camerelor video. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă va putea afla oricând ce se întâmplă în instituţie. Camere de supraveghere vor fi instalate la principalele intrări, în sălile de operaţie sau pe holurile unităţii sanitare, astfel încât să nu mai existe tulburări ale liniştii sau ale ordinii. În acest mod se va reglementa mult mai strict programul de vizite ale aparţinătorilor sau se va putea vedea dacă bolnavii pleacă din spital, fără încuviinţarea medicului. Se va cunoaşte exact numărul persoanelor care au intrat, respectiv au ieşit în şi din spital. Nu în ultimul rând vor fi ţinute la distanţă de saloane persoanele care îşi propun să fure de la pacienţii internaţi în spital.

Nu au mai fost semnalate furturi din saloane

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, până în prezent au fost deja montate şase camere de supraveghere. Este vorba de clădirea Spitalului „700“, care acum se află sub observaţie 24 de ore din 24. Conform managerului Vasile Stănculete, de când există sistemul de supraveghere video nu au mai fost semnalate furturi. De altfel, cei care se gândesc să le umble prin portofele sau bunuri bolnavilor sunt avertizaţi încă de la intrarea în imobil că unitatea este dotată cu aparatură de monitorizare video. Nu de puţine ori poliţia a fost chemată să soluţioneze furturile reclamate de pacienţii care veneau în spital cu gândul că ei şi bunurile lor sunt în siguranţă. Şi intervenţia angajaţilor firmei care asigură paza în spital va fi mai eficientă, aceştia putând să intervină mult mai repede, ca urmare a sistemului de supraveghere video.

Directorul Stănculete – „Big Brother“-şef

Chiar şi directorul Stănculete are posibilitatea de a urmări de la computerul instalat în biroul său imagini preluate de camerele video de supraveghere: „De exemplu, locaţia «700» este deja supravegheată. Urmează să achiziţionăm camere video pentru Unitatea Primiri-Urgenţe. În Policlinică nu putem încă să punem pentru că nu sunt gata lucrările. Apoi vom monta peste tot: în punctele importante din spital: la sala de operaţie, la Pediatrie, să vedem cum este acolo cu copiii, să supraveghem activitatea. Pe noi ne ajută foarte mult. Nu am mai sesizat nici un furt. Uite, pot să supraveghez poarta din birou de la mine. Treptat, vreau să introducem camere de supraveghere la Unitatea de Primiri-Urgenţe, iar la pasarelă vom găsi un sponsor să punem una-două, şi încă două în policlinică“, a precizat doctorul Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Până acum, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a cheltuit 12.000 de lei pentru implementarea sistemului de supraveghere video.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS