13.6 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTirurile, trase pe dreapta din cauza codului portocaliu

Tirurile, trase pe dreapta din cauza codului portocaliu

Având în vedere avertizarea de cod portocaliu de căldură emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi comunicatul de presă al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi  Drumuri Naţionale din România, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a luat măsura interzicerii temporare a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe 6 și 7 august 2012, în intervalul orar 11.00 – 20.00. Potrivit estimărilor meteorologilor, canicula se va intensifica în regiunile sudice şi estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.
Circulaţia rutieră pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţul Mehedinţi se desfăşoară cu restricţii, ca urmare a avertizării de cod portocaliu de caniculă. Camioanelor li s-a interzis să circule pe drumurile naţionale pe sectoarele Drobeta Turnu Severin, Strehaia şi Orşova  – DN 6, Broşteni – DN 67 şi Cujmir – DN 56.
„Restricţionarea traficului rutier în aceste zone situate la intrarea în judeţul Mehedinţi este necesară pentru protecţia carosabilului pe care, din cauza temperaturilor ridicate pe timpul zilei, se pot produce deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcămintei rutiere şi accidente grave“, a precizat Lavinia Pescaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Există însă şi excepţii, cum ar fi: transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, funerare, poştale, de apă şi hrană în zonele calamitate. Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cadrele de la poliţiile orăşeneşti şi municipale vor acţiona pentru oprirea în trafic a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în perioada respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS