Cea dintâi săptămână din luna decembrie aduce, pe lângă dulciurile din ghetuţele pregătite pentru Moş Nicolae, piese de teatru, spectacole de operetă sau concerte. Iată câteva dintre lucrurile care se petrec în Craiova începând de astăzi şi sfârşind cu ziua de duminică.
Săptămâna începe cu un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Dizabilităţii. Astăzi, de la ora 17.00, copiii cu dizabilităţi din cadrul Asociaţiei ACCES împreună cu artişti şi copii din şcoli partenere vor cânta, vor dansa, vor spune poezii şi vor participa la concursuri de creaţie artistică. Lucrările realizate de copiii din zece unităţi de învăţământ sub îndrumarea cadrelor didactice pot fi admirate, lăudate şi luate acasă de cei prezenţi, care le pot cumpăra în scop caritabil.
Tot astăzi, de la ora 19.00, la Filarmonica „Oltenia“ are loc ultimul concert din cadrul Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală“. Îşi dă concursul Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta dirijorului Cristian Florea (Spania). Solistul serii este Ilian Gârneţ, la vioară. Programul cuprinde celebrele „Anotimpuri“, de Antonio Vivaldi, şi Octetul în Mi bemol major, op. 20, al lui Felix Mendelssohn-Bartholdy.
Sărim la ziua de miercuri, când în Play va ajunge trupa KUMM. Aceasta va susţine un concert aniversar, care marchează 15 ani de existenţă. Concertul este programat pentru ora 21.00.
Vineri, 7 decembrie, v-aţi putea face timp să mergeţi la teatru. În sala studio „I.D. Sîrbu“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ se joacă „Photoshop“, în regia Catincăi Drăgănescu, care semnează şi textul piesei. Din distribuţie fac parte Anca Dinu, Iulia Lazăr, Raluca Păun, Marian Politic, Alex Calangiu şi Angel Rababoc, iar scenografia îi aparţine Soranei Ţopa.
Tot vineri, aveţi şansa de a viziona spectacolul „Romeo şi Julieta“ în varianta muzical pop-rock. Asta, deoarece Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti poposeşte în Craiova pentru două zile. Spectacolul „Romeo şi Julieta“ în varianta muzical a fost creat de Gérard Presgurvic şi este, desigur, inspirat de povestea lui William Shakespeare. Regia este semnată de Kérenyi Miklós Gábor. Evenimentul se desfăşoară la Teatrul Liric, de la ora 19.00.
Sâmbătă, de la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, puteţi merge la alt spectacol al Teatrului Naţional de Operetă. De data aceasta, este vorba despre un colaj de muzicaluri reunite sub numele „Paris, Mon Amour“. Regizor, de această dată, este Răzvan Ioan Dincă. Indiferent de planurile pentru această săptămână, noi vă urăm distracţie plăcută.
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente