19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOlimpic internaţional, premiat de Consiliul Judeţean Gorj

Olimpic internaţional, premiat de Consiliul Judeţean Gorj

Consiliul Judeţean Gorj l-a premiat ieri cu 3.000 de lei pe Radu Adrian Mihai, câştigător al medaliei de argint cu echipa României, la Olimpiada Internaţională de Știinţe pentru juniori din Teheran, Iran. Elev în clasa a IX-a, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, Radu Adrian Mihai a mai primit o diplomă şi felicitările conducerii instituţiei, care a declarat că aşteaptă să premieze şi alte rezultate internaţionale ale olimpicului. Alături de laureat au fost prezente cele două profesoare care l-au pregătit pe Radu Adrian, în perioada în care acesta a fost elev al Şcolii Generale „Constantin Săvoiu“, din Târgu Jiu. Este vorba de Ana Maria Pătrăşcoiu, profesoară de fizică şi chimie, şi Nicoleta Negrea, profesoară de biologie. Cele două cadre didactice au primit câte un înscris de onoare şi câte un plic cu 1.000 de lei.

CJ aşteaptă şi alte rezultate

La festivitatea de premiere a cadrelor didactice şi a olimpicului internaţional au fost prezenţi şi inspectorul şcolar de chimie Ileana Popescu, fostă profesoară a elevului Radu Adrian Mihai, precum şi inspectorul şcolar general Ion Işfan. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că vor mai fi premiaţi şi alţi elevi care vor obţine rezultate la competiţiile naţionale şi internaţionale: „Este o ocazie specială de a scoate în evidenţă, acum, la final de an, rezultatele foarte bune pe care elevii din şcolile gorjene le-au obţinut la nivel internaţional. Este cazul elevului Radu Adrian Mihai din Târgu Jiu, care a obţinut o medalie de argint la Olimpiada de Știinţe din Iran. Am găsit de cuviinţă să apreciem eforturile elevului, dar şi ale cadrelor didactice care l-au descoperit şi care l-au pregătit şi îndrumat pe acest drum. A fost vorba atât de munca individuală, cât şi de munca în colectiv“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Se pregăteşte trei ore pe zi  

Radu Adrian Mihai, de 15 ani, a declarat că mai are acasă medalii la olimpiade naţionale şi menţiuni obţinute la competiţii internaţionale de ştiinţe. La Olimpiada Internaţională de Știinţe de la Teheran i-au fost testate cunoştinţele la disciplinele fizică, biologie şi chimie. Tânărul nu s-a hotărât ce carieră să urmeze, însă este tentat de domeniul cercetării sau de medicină: „Am şi timp liber şi în fiecare zi aloc studiului în jur de două-trei ore. În timpul liber mai citesc beletristică. Aş vrea să am o carieră în cercetare sau medicină. Încă nu m-am gândit bine, dar mai este destul timp pentru a putea opta către un domeniu“, a spus olimpicul Radu Adrian Mihai. Elevul mai are un frate în clasa I. Mama celor doi copii este economistă, iar tatăl, ofiţer MApN. Tot ieri, Radu Adrian Mihai a fost răsplătit de Consiliul Local Târgu Jiu cu un premiu de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS