30.1 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Piesa "Chinezii" cu Claudiu Bleonţ şi Cerasela Iosifescu, sâmbătă şi duminică la Teatrul Naţional

Craiova: Piesa „Chinezii” cu Claudiu Bleonţ şi Cerasela Iosifescu, sâmbătă şi duminică la Teatrul Naţional

Spectacolul „Chinezii”, de Michael Frayn, în regia și scenografia semnate de Mircea Cornișteanu, va fi reluat pe 16 şi 17 februarie, într-o nouă distribuție, se arată într-un comunicat. Astfel, rolul interpretat până în prezent de actorul George Alexandru va fi preluat de Claudiu Bleonț, care va juca alături de Cerasela Iosifescu într-o comedie spumoasă, antrenantă, cu răsturnări neprevăzute de situație. Cele două reprezentații ale spectacolului (realizat în parteneriat cu Centrul Cultural „Jean Bart” din Tulcea) vor avea loc la sala Ion D Sîrbu a Teatrului Naţional Craiova, de la ora 18:00.

Spectacolul „Chinezii”, pus în scenă în anul 1970, sub numele de „The Two of Us”, de către Michael Frayn, este o piesă într-un act, din patru părţi, din care Mircea Cornișteanu a ales să pună în scenă ultima parte, intitulată „Chinamen” – o farsă la o petrecere catastrofală, în care cei doi actori joacă toate personajele. Jocul este un tur de forță al celor doi protagoniști, care tot schimbă costume, jucând mai multe roluri, fără efort aparent, într-un ritm alert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS