15.6 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCristian Becheanu, "Eroul din Segarcea”, felicitat de ministrul Radu Stroe

Cristian Becheanu, „Eroul din Segarcea”, felicitat de ministrul Radu Stroe

Cristian Becheanu, de 15 ani, cel care a ajutat pomierii din Segarcea la salvarea unui copil în vârstă de 3 ani căzut într-o fântână în curtea casei, a fost invitat de M.A.I. pentru a sărbătorii Ziua Internaţională a Copilului la Bucureşti.
Pentru curajul dovedit, Secretarul de stat pentru Situaţii de Urgenţă şi Prefecturi din M.A.I., Constantin Cătălin Chiper i-a înmânat tânărului erou emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), iar prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Marian-Daniel Dragne, i-a dăruit, simbolic, o cască de pompier.
Distincția primită de Cristian Becheanu este prima de acest fel acordată unui civil, emblema urmând să fie conferită tuturor celor care, prin curaj și inițiativă, contribuie la salvarea de vieți omenești.
De asemenea, ”eroul din Segarcea” a fost felicitat şi de către ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care i-a semnat, în semn de apreciere, casca de pompier primită în dar.
Aceasta este cea de a doua intervenție salvatoare a lui Cristian Becheanu, după ce, în anul 2008, a participat la salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism implicat într-un accident rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS