24.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfrastructura de sănătate şi cea rutieră, priorităţi în strategia CJ Olt pentru absorbţia fondurilor europene

Infrastructura de sănătate şi cea rutieră, priorităţi în strategia CJ Olt pentru absorbţia fondurilor europene

Strategia Consiliului Judeţean (CJ) Olt de absorbţie a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 a fost deja proiectată şi vizează cu prioritate infrastructura de sănătate şi pe cea rutieră, a declarat astăzi pentru Agerpres.ro şefa serviciului de proiecte cu finanţare europeană din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Daniela Lungu. Ea a menţionat că au fost creionate proiecte pentru 27 de obiective de investiţii care însumează aproximativ 380 de milioane de euro. „Investiţiile prioritare vizează infrastructura rutieră, unde avem deja realizate studii de fezabilitate pentru opt drumuri judeţene cu lungimi cuprinse între 40-80 de km, infrastructura de sănătate – vom propune un proiect pentru modernizarea şi echiparea întregului Spital Judeţean de Urgenţă, infrastructura socială, respectiv îmbunătăţirea şi eficientizarea serviciilor sociale. În sesiunea următoare de depunere a proiectelor ne dorim să primim finanţare pentru patru centre sociale”, a arătat Daniela Lungu.

Componenta de mediu este de asemenea cuprinsă în strategia CJ Olt de atragere a fondurilor europene în următorii ani. „Avem proiecte importante pe componenta de mediu, proiecte mari, cu valori foarte ridicate, care prevăd investiţii în extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, în gestionarea deşeurilor, în biodiversitate, utilizarea energiilor regenerabile, în creşterea calităţii mediului şi a protecţiei solului”, a spus Daniela Lungu. Aceasta a menţionat că mai au fost proiectate investiţii pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu, realizarea unei pieţe de gros pentru legume şi fructe.

Potrivit Danielei Lungu, în perioada 2007-2013 CJ Olt a accesat, prin diferite programe, fonduri europene care însumează aproximativ 160 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS