1.6 C
Craiova
joi, 9 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalClinică nouă de cardiologie şi Urgenţă de 13 milioane de euro

Clinică nouă de cardiologie şi Urgenţă de 13 milioane de euro

\n

Oficialii Consiliului Judeţean Dolj au anunțat că principalele obiective din domeniul sănătății pentru realizarea cărora vor fi canalizate resursele financiare ale instituției în perioada următoare sunt modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova și construirea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, investiţii cu o valoare însumată de aproape 13 milioane de euro.

Reprezentanţii CJ Dolj au precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, că banii din bugetul judeţen vor fi cheltuiţi cu precădere pentru continuarea proiectelor din domeniul sănătăţii. „Am dorit să purtăm această discuţie acum, la începutul anului, când se definitivează bugetul consiliului judeţean şi lista de investiţii pentru 2014, şi ne bucură faptul că am primit încă o dată, din partea unor persoane avizate, cu o viziune completă asupra sistemului sanitar, confirmarea că proiectele pe care ni le propunem sunt oportune și că realizarea lor este necesară.
Am acționat în consecință, reabilitând policlinici și construind un centru medical de la zero. Ne-am îndreptat atenția către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, o unitate spitalicească de interes regional, unde suntem aproape de a finaliza modernizarea și dotarea ambulatoriului, printr-un proiect de peste opt milioane de euro, pentru care am atras finanțare europeană, unde am înlocuit ascensoarele, am reparat blocurile operatorii și am achiziționat aparatură medicală modernă“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la o întâlnire consultativă cu conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Craiova şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.
„Așa cum am procedat de fiecare dată, am consultat și specialiștii din domeniu, așezându-ne la aceeași masă noi, cei care ne angajăm să realizăm aceste obiective, cu cei care le vor utiliza, respectiv reprezentanții spitalului, și cu principalul furnizor al resursei umane de care va fi nevoie – conducerea reputatei Universități de Medicină și Farmacie. Mă refer cu precădere la proiectul Clinicii de Cardiologie Intervenţională și Chirurgie Cardiovasculară, în care noi ne asumăm construirea clădirii, dar pentru care este necesară formarea unui colectiv de profesioniști. Apreciem faptul că atât domnul rector, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, cât și domnul președinte al Senatului, prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, ne-au asigurat de întregul sprijin și deplina implicare în acest sens, subliniind faptul că această clinică trebuie neapărat realizată. Vorbim, desigur, despre o investiţie amplă, care presupune ridicarea unei clădiri noi în curtea SCJU Craiova, cu zece saloane pentru pacienţi, cu două săli de operaţii, prevăzută cu sisteme moderne, de la cele de supraveghere video la cele de apelare a asistentelor și infirmierelor de către pacienți, construcție pentru care va fi asigurată și o legătură directă cu corpul principal al spitalului. Odată cu edificarea acestei clinici, vom interveni pentru ordonarea și sistematizarea circulației în curtea SCJU și analizăm posibilitatea amenajării, cu costuri minime, a unei noi parcări pe terenul spitalului“, a mai spus Prioteasa.

Clinica de Oncologie şi Dermatologie, inclusă în planul de investiţii

Oficialul CJ Dolj a vorbit şi despre investiţiile care se vor face la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.
„Aceeaşi opinie favorabilă a fost exprimată şi în privinţa celeilalte investiţii majore, în valoare de şapte milioane de euro, prin care urmărim să extindem, să modernizăm, dar şi să dotăm cu aparatură și echipamente Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde ajung, anual, peste 135.000 de cazuri, aşa cum reiese din datele care ne-au fost prezentate. Proiectul nostru vizează construirea a două noi corpuri de clădire, în directă legătură cu cel existent, astfel că suprafaţa UPU va creşte de la 800 de metri pătrați, cât măsoară în prezent, la aproape 3.600.
Rezultatul va fi o structură modernă, la înălţimea celor mai exigente standarde, cu spaţii administrative separate, cu zonă de triere a pacienţilor, cu module speciale pentru consultaţii, terapie şi resuscitare, cu propriul bloc operator, o construcţie care va fi conectată prin pasarele cu Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din spital şi cu clădirea Clinicii de Cardiologie. Ne dorim astfel să îmbunătăţim condiţiile în care îşi îndeplinesc cadrele medicale de la UPU misiunea lor, una extrem de dificilă, dar şi pe cele oferite pacienţilor care ajung aici zi de zi.
Finanțarea pentru aceste două mari obiective investiționale urmează să fie asigurată din bugetul propriu al consiliului județean. În paralel, intenționăm să ne orientăm către programele derulate cu fonduri europene, pentru a implementa al treilea proiect important în domeniul sănătății, cel privind reparațiile capitale și extinderea Clinicii de Oncologie și Dermatologie“, a spus Prioteasa.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS