Şeful Serviciului financiar-contabil al IPJ Dolj a făcut un raport pe care l-a înaintat conducerii inspectoratului şi în care a sesizat că a descoperit diferenţe între veniturile încasate chiar de el în cursul anului 2013.
Un cititor GdS a sesizat faptul că şeful Serviciului financiar-contabil din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, comisarul-şef Leontin Peca, ar fi băgat în propriile buzunare sume de bani din bugetul inspectoratului.
„Şeful Serviciului financiar-contabil al IPJ Dolj, comisar-şef Peca Leontin, şi-a însuşit ilegal sume importante de bani. Lunar, acesta şi-a umflat salariul nejustificat, pe o perioadă îndelungată de timp, anume ani de zile. Comisarul-şef Peca Leontin este tolerat şi acoperit de superiori, care, în acest moment, încearcă muşamalizarea faptelor penale de la IPJ Dolj“, a precizat cititorul GdS.
IPJ confirmă
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat că, într-adevăr, există diferenţe între veniturile încasate lunar, în cursul anului 2013, de către comisarul-şef Leontin Peca. Aceste diferenţe au fost observate însă chiar de comisarul-şef Leontin Peca, care şi-a informat superiorii printr-un raport.
„Pe 25.02.2014, contabilul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a prezentat conducerii unităţii un raport în conţinutul căruia menţiona că, la întocmirea «Declaraţiei 205» privind veniturile realizate în anul 2013, a constatat existenţa unor diferenţe între veniturile încasate lunar în cursul anului trecut. În aceste împrejurări, şeful inspectoratului a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea aspectelor prezentate de ofiţer, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale“, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Poliţiştii doljeni nu au precizat despre ce sume de bani este vorba, acest aspect urmând să se stabilească în cursul anchetei.
Serviciul financiar-contabil al IPJ Dolj a mai făcut obiectul unor verificări la sfârşitul anului 2010, după ce mai mulţi poliţişti au primit somaţii de plată pentru achitarea unor credite. În notificările venite de la mai multe CAR-uri din Craiova li se preciza că au girat o colegă de serviciu, pe agenta Gabriela Racea. Pentru că poliţista nu îşi mai achitase ratele, giranţii erau buni de plată. Majoritatea poliţiştilor care s-au trezit cu notificări acasă nu aveau habar să o fi girat pe colega lor, aşa că au anunţat conducerea IPJ Dolj, care a început o anchetă internă. Ulterior, IPJ Dolj a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care, după încheierea cercetărilor, au trimis-o în judecată pe Gabriela Racea pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material şi uz de fals. Prejudiciul adus părţilor vătămate de agenta Racea a fost calculat la peste 200.000 de lei.
Gabriela Racea şi-a dat demisia la începutul anului 2011, iar în noiembrie 2012 a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligată să achite împrumuturile luate de la CAR-uri.