6.7 C
Craiova
joi, 9 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalCentrul Medical Sănătatea ne învaţă să ne vindecăm prin natură

Centrul Medical Sănătatea ne învaţă să ne vindecăm prin natură

Medicina contemporană începe să acorde o importanţă tot mai mare terapiilor alternative, iar universităţile de medicină oferă cursuri în acest domeniu. În Craiova, Centrul Medical (CM) Sănătatea îi învaţă pe oameni să se îngrijească apelând la produse şi tratamente alternative. Inspiraţia pentru această misiune este motoul unei universităţi din Marea Britanie specializate exclusiv pe terapiile complementare: „Vindecă-te cu ajutorul naturii“.

Trebuie să fim atenţi la stilul nostru de viaţă

Managerul CM Sănătatea, Nicoleta Frunză, povesteşte că a descoperit întâmplător aceste terapii, însă viaţa ei s-a schimbat complet din acel moment: „O colegă mi-a oferit cândva nişte suplimente naturale, acela a fost momentul declanşator. Am început să citesc, să particip la cursuri de instruire, să consum produse naturiste. Totul a pornit din dorinţa mea de a cunoaşte mai mult şi de a înţelege nişte fenomene“. Când a pornit pe acest drum, a căutat medici deschişi la terapiile complementare, care obţinuseră deja diferite specializări. Aceştia au urmat cursuri legate de medicina alternativă atât în ţară, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, care are un curs dedicat acestei arii, cât şi în străinătate, în Ungaria şi Anglia.
Din dorinţa de a face cunoscute beneficiile terapiilor complementare, medicii CM Sănătatea organizează periodic conferinţe pe diferite teme. Următoarea conferinţă este programată pentru 11 mai, se va desfăşura la hotel Emma West, iar temele abordate vor fi prevenirea osteoporozei şi alimentaţia în funcţie de grupele de sânge.

Managerul centrului Sănătatea explică importanţa abordării unui stil de viaţă sănătos pentru prevenirea bolilor. „În fiecare zi suntem expuşi unor factori toxici. Poluarea, radiaţiile, o mulţime de lucruri din jurul nostru produc radicali liberi, substanţe chimice care acţionează asupra organismului nostru constant şi ne afectează sănătatea. Trebuie să învăţăm să luptăm împotriva acestora“. În acest context, CM Sănătatea pune accentul pe profilaxie, adică pe prevenţie.

Evaluarea completă şi noninvazivă a organismului

Metodele de evaluare şi diagnosticare ale centrului sunt noninvazive şi nu creează disconfort. Există două aparate diferite, care se completează perfect, oferind informaţii despre starea de sănătate a întregului organism.
Primul dintre acestea, aparatul SCIO, este de origine americană. Inventatorul lui, William Nelson, a lucrat la NASA şi a luat decizia de a face ceva pentru sănătatea omenirii în urma unui eveniment nefericit: soţia sa a născut un copil autist. Aparatul SCIO realizează circa 8.000 de masurători în câmpul energetic al unui pacient, pe care le prelucrează cu informaţii din domeniul biologiei, anatomiei sau chimiei şi pe care doctorul trebuie să le interpreteze. Se face o scanare computerizată a întregului organism şi, mai mult decât atât, există programe specializate care pot accesa profilul psihic al pacientului. Doctorul ajunge astfel să cunoască pacientul mult mai bine decât se cunoaşte pacientul însuşi. Ca urmare a scanării cu aparatul SCIO, se oferă o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate şi se oferă informaţii despre nivelul de hidratare, oxigenare, stil de viaţă, dezechilibre funcţionale etc., dar şi informaţii despre organele cu anumite probleme. După ce se obţin aceste date, pacientul este cuplat la cel de-al doilea aparat, de origine rusească: aparatul Oberon. Acesta scanează organele cu probleme şi oferă imagini ale acestora, inclusiv cu secţiuni, conturându-se un diagnostic.
Pentru problemele minore, medicii CM Sănătatea recomandă un tratament sau o procedură naturistă. Atunci când există, însă, informaţii despre probleme grave, pacientul primeşte trimitere direct către specialist. „Am avut, destul de recent, două cazuri de pacienţi tineri cu scleroză în plăci, fără nici un fel de semne clinice. Au fost trimişi să facă examenul de specialitate şi diagnosticul s-a confirmat. Suntem mândri că am reuşit să detectăm o asemenea boală cu doi-trei ani înainte să apară semnele“.
Un lucru demn de toată atenţia este că aparatul SCIO oferă posibilitatea de a testa compatibilitatea unui produs cu structura pacientului. Dacă procentul este mai scăzut de 80%, tratamentul nu se administrează.

O noutate în România – microscopia în câmp întunecat

O altă tehnologie folosită la CM Sănătatea este microscopia în câmp întunecat (analiza Darkfield), care mai este folosită, momentan, în doar două alte oraşe din ţară. Microscopia în câmp întunecat este foarte întâlnită în Germania, dar şi în Ungaria, şi presupune un test dintr-o singură picătură de sânge. Aceasta este recoltată din pulpa degetului, apoi se studiază pe loc sângele „crud“. Pacientul vede pe ecran proba de sânge, iar medicul îi oferă explicaţii pe loc. „Din acea picătură de sânge se pot obţine uimitor de multe informaţii – se pot vedea celule atipice, se observă deficitul de vitamine sau minerale, se analizează globulele roşii sau albe, poate fi detectată prezenţa paraziţilor şi aşa mai departe. Totul se oglindeşte în sângele nostru“, povesteşte Nicoleta Frunză. Dacă la o analiză clasică informaţiile apar atunci când boala este instalată deja, tehnologia Darkfield oferă posibilitatea de a observa lucrurile din faza incipientă.

Recent, CM Sănătatea a achiziţionat şi un osteodensitometru, care măsoară densitatea osoasă printr-o metodă de screening noninvazivă. „Am adus acest osteodensitometru după ce am constatat că una dintre asistentele noastre, de numai 24 de ani, avea osteopenie. Recomandăm persoanelor tinere să îşi facă şi ele acest test, pentru că problemele osoase încep să apară tot mai des şi la acestea, din cauza alimentaţiei greşite, a consumului excesiv de dulciuri, băuturi răcoritoare, cafea. Factorii de acest gen pot duce la demineralizări osoase timpurii“.
Un test pentru determinarea densităţii osoase costă 35 de lei. „Preţurile noastre nu sunt gândite pentru business. Sunt gândite pentru a ne ajuta să rezistăm şi să ajutăm oamenii, pentru că omul mulţumit te caută. Cunoaştem atâtea poveşti aici, sunt oameni care vin la noi cu privirea în pământ şi revin cu zâmbetul pe buze. Avem rezultate foarte bune pe tratamentul stresului, avem cazuri de toate felurile şi ne bucurăm nespus de fiecare dată când cineva ne mulţumeşte şi ne spune că se simte bine“.

Marinică

O poveste dragă celor de la centru este cea a lui Marinică, un copil cu probleme de creştere adus la CM Sănătatea de mama sa. La 14 ani, Marinică era foarte scund. Diminutivul numelui său parcă i s-a potrivit mănuşă. După trei luni de tratament cu produse naturiste, Marinică s-a întors altul la control, crescând ca Făt-Frumos în poveşti, de trei ori cât alţii: „I-am oferit nişte produse care stimulează hormonul de creştere şi l-am atenţionat ca la ora 22.00 să fie în pat, deoarece acest hormon se declanşează între orele 22.00 şi 2.00. Când a venit la noi după primele trei luni de administrare a tratamentului, abia l-am recunoscut. Crescuse şase-şapte centimetri. Acum aşteptăm cu toţii următoarea vizită, ca să vedem cât a mai crescut Marinică“.

Istorii sunt multe. Sunt oameni veniţi la Centrul Medical Sănătatea de la Călăraşi, Tulcea sau Oradea. Oameni care oferă echipei centrului motivaţia de a merge mai departe pe această cale descoperită de Nicoleta Frunză acum câţiva ani, dintr-o întâmplare.

Adresa: Str. Împăratul Traian, nr. 69,
Telefon fix: 0351 458 808
Telefon mobil: 0744 575 906
E-mail: [email protected]
Site: http://www.sanatateacraiova.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS