10 C
Craiova
miercuri, 8 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalUmor englezesc la Caracal

Umor englezesc la Caracal

\n

Caracalenii s-au putut bucura aseară de un spectacol original realizat de Teatrul Propeller din Marea Britanie. „Comedia erorilor” de Shakespeare, în regia lui Edward Hall a fost jucată pe scena Teatrului „Ștefan Iordache” din Caracal în cadrul Festivalului de Teatru.

Ediția din acest an a Festivalului a fost dedicată  maestrului Radu Beligan, fiind  organizată de Asociația Mișcarea de Rezistență, Primăria Municipiului Caracal și Consiliul Județean.

Începând cu ora 19:00, sala Teatrului din Caracal a devenit neîncăpătoare pentru oltenii veniți să guste din umorul lui Shakespeare. Publicul a avut parte de o comedie de excepție din distribuția căreia au făcut parte Dominic Gerrard, Will Featherstone, David Acton, Matthew McPherson, Arthur Wilson, Richard Pepper,Dan Wheeler, Chris Myles, Alasdair Craig, Joseph Chance, Lewis Hart, Darrell Brockis, James Tucker şi Matthew Pearson.

În timp ce caracalenii își căutau locul, distribuția britanică împânzise sala făcând glume cu spectatorii. La vederea actorilor printre ei, oamenii nu și-au putut ascunde bucuria și imediat au început să comunice între ei fără rețineri. „Este minunat ce se întâmplă aici. Rareori se întâmăplă să avem parte de o asemenea primire din partea actorilor. Suntem obișnuiți să îi întâmpinăm noi pe ei, ci nu invers, așa cum am fost plăcut surprinși în această seară”, a povestit o tânără.

Imediat ce luminile s-au stins, fiecare spectator s-a așezat la locul lui și a așteptat cu sufletul la gură interpretarea marilor actori britanici. Reacțiile nu au întârziat să apară, astfel, imediat ce spectacolul a început, sala răsuna din toate colțurile. „Sunt buni oamenii ăștia”, afirmă o doamnă în timp ce râdea cu gura până la urechi.

„Comedia erorilor” este caracterizată de un umor datorat confuziilor. Este povestea unor gemeni separați din greșeală la naștere, dar pe care destinul îi readuce împreună în finalul piesei. Confuzia și incertitudinea dintre personaje stârnește hotote de râs printre specatorii care gustă din plin opera lui Shakespeare.

Surprize pentru spectatori

Distribuția britanică le-a mai pregătit o surpriză iubitorilor de teatru. În pauza dintre acte, actorii au coborât în holul central al teatrului unde i-au încântat din nou pe spectatori. Timp de câteva minute, oamenii au putut asculta câteva melodii interpretate de actorii ce i-au făcut să râdă cu lacrimi imediat ce s-au urcat pe scenă și și-au interpretat rolurile.

După terminarea spectacolului, organizatorii le-au oferit flori actorilor care au revenit pe scenă preț de câteva minute la insistențele publicului, iar oamenii nu se mai opreau din aplauze. „A fost o piesă de teatru nemaipomenită. Am văzut un specatacol original în care poți să îmbini frumosul cu textul clasic, un aranajament modern și o interpretare fantastică”, declară entuziasmată Ana-Maria Răducu.

Cuvintele de laudă nu au venit numai din partea caracalenilor la adresa actorilor, ci și aceștia, la rândul lor au rămas plăcut impresionați de frumusețea teatrului și de receptivitatea spectatorilor.

Ultima zi a festivalului, duminică, 4 mai aduce pe scena teatrului din Caracal piesa „Scrisoarea”, după „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale în regia lui Horațiu Mălăele din cadrul Teatrului Național București.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS