6.7 C
Craiova
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjReabilitarea Primăriei Târgu Jiu depinde de un diriginte de şantier atestat de Ministerul Culturii

Reabilitarea Primăriei Târgu Jiu depinde de un diriginte de şantier atestat de Ministerul Culturii

Sediul Primăriei Târgu Jiu
Sediul Primăriei Târgu Jiu

Lucrările la sediul Primăriei Târgu Jiu nu mai pot fi reluate în lipsa unui diriginte de şantier autorizat de către Ministerul Culturii. Potrivit Laviniei Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, în momentul de faţă, lucrările de modernizare a faţadei imobilului monument istoric sunt sistate, ca urmare a unei anchete penale care vizează exact modul în care a fost întocmită documentaţia de autorizare a dosarului de modificare a înfăţişării clădirii în care îşi desfăşoară activitatea aparatul primarului şi serviciile de specialitate ale instituţiei. Conform purtătoarei de cuvânt, lucrările au fost sistate la jumătate şi nu mai pot fi reluate, dacă dirigintele de şantier nu va fi o persoană cu aviz de specialitate din partea Ministerului Culturii. „Lucrările sunt sistate în momentul acesta şi sunt realizate în procent de 50%. Acestea urmează să fie reluate în momentul în care vom avea un diriginte de şantier atestat de Ministerul Culturii. Aşteptăm să se depună oferte din partea specialiştilor. Constructorul rămâne acelaşi“, a precizat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Modernizare cu dosar penal

Modernizarea faţadei clădirii care găzduieşte Primăria Târgu Jiu s-a soldat cu un dosar penal şi cu trei persoane reţinute la un moment dat. Este vorba de un arhitect şi de doi funcţionari care ar fi făcut demersuri ca dosarul privind lucrarea de reabilitare să fie aprobat fără avizele necesare de la Ministerul Culturii. De amintit că Mihaela Orzan, angajată a Primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădoianu, consilier la Direcţia pentru Cultură Gorj, şi arhitectul Iulian Cămui au fost puşi sub control judiciar de magistraţii gorjeni, după ce luna trecută au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei trei sunt acuzaţi de reabilitarea, în baza unor avize nelegale, a sediului Primăriei Târgu Jiu. Potrivit anchetatorilor, cele două funcţionare sunt acuzate de abuz în serviciu, iar arhitectul Iulian Cămui de comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului. Monica Vlădoianu ar fi eliberat un aviz fără respectarea prevederilor legale aplicabile în cazul clădirilor monument istoric și nu ar fi anunțat organele abilitate în legătură cu neregulile constatate. De asemenea, Mihaela Orzan, cercetată pentru abuz în serviciu, este suspectată că ar fi demarat lucrări de construcție la clădirea monument istoric, fără a efectua demersurile necesare în vederea obținerii autorizării, deși cunoștea necesitatea actului în cauză, ulterior încercând să intre în legalitate prin obținerea unei autorizații de construire. Nu în ultimul rând, arhitectul Iulian Cămui este anchetat pentru favorizarea infractorului, acesta fiind bănuit că ar fi îngreunat activitatea investigativă în cauză prin întocmirea de documente care atestau împrejurări nereale referitoare la situația lucrărilor efectuate, încercând astfel să creeze o aparență de legalitate a acestor lucrări. Valoarea contractului de reabilitare este de 200.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS