1.7 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNo Antidote pentru craioveni

No Antidote pentru craioveni

No Antidote este o formație de rockeri craioveni care trăiesc pentru muzică și își doresc să depășească barierele Olteniei
No Antidote este o formație de rockeri craioveni care trăiesc pentru muzică și își doresc să depășească barierele Olteniei

Trupa craioveană de rock alternativ No Antidote a ajuns să fie foarte cunoscută pe plan local. Despre evoluția rockului în Bănie ne vorbesc membrii trupei înființate în 2007.

Rockul alternativ este un gen muzical care a apărut în anii 1980 și a devenit foarte popular zece ani mai târziu. Lansată în anul 2007, trupa No Antidote a trecut prin multe obstacole până să ajungă la formula de acum. De-a lungul timpului, formația a suferit mai multe schimbări, iar în prezent este compusă din patru membri care au reușit să cucerească inimile rockerilor craioveni. Bogdan Oprănescu (toboșar), Ovidiu Cârstea, alias Dodo (chitară), Andrei Zuică (chitară bas) și Diana Tudor (voce) sunt membrii trupei No Antidote. Cu ani buni de experiență în domeniu, muzica a ajuns să fie pentru ei mai mult decât o pasiune. „No Antidote este o trupă cu compoziții muzicale și
cover-uri foarte cunoscute. A fost înființată în septembrie 2007 de mine și de Andrei Zuică și de atunci cântăm aproape săptămânal în cluburile din oraș“, spune Oprănescu, toboșarul formației.

„Vrem să transmitem stare de bine, energie, pace“

Tinerii de la No Antidote spun că pentru muzica lor nu există nici un antidot. Prin melodiile pe care le cântă, membrii trupei vor să emane energie pozitivă. „Vrem să transmitem stare de bine, energie, pace, numai lucruri pozitive care să îi facă pe fanii noștri și pe oamenii care ne ascultă să se simtă bine“, spune Dodo. Tânărul cântă la chitară de opt ani și spune că nu s-ar despărți niciodată de instrumentul său de suflet. „M-am apucat de cântat în parc cu băieții. Sunt autodidact în ceea ce privește chitara. Am făcut Liceul de Arte «Marin Sorescu» din Craiova, unde am urmat cursuri de canto clasic, dar pe lângă asta chitara a rămas în sufletul meu și am decis să rămân pe brațele ei“, susține tânărul artist. Atunci când vine vorba despre talentul moștenit, băiatul spune că în urmă cu câteva luni a aflat că deschiderea lui către muzică i-a fost insuflată de străbuni. „Astă-vară am aflat că străbunica mea a fost cântăreață de operă, culmea. Și mama mea a cântat la chitară, tatăl meu cântă foarte bine cu vocea, dar ei au renunțat la această pasiune și, prin urmare, am rămas doar eu să continuu tradiția“, povestește Dodo.

Formația No Antidote aduce rockului influențe de funk și jazz

Pe toți membrii trupei i-a apropiat o pasiune comună, muzica. Rockul alternativ nu este ușor de înțeles, mai ales atunci când vorbim despre oamenii trecuți de prima tinerețe. De aceste bariere s-au lovit și membrii formației No Antidote, motiv pentru care mereu aduc și alte influențe genului muzical căruia îi rămân fideli. Diana Tudor este de puțin timp vocea formației No Antidote și împreună reușesc să atragă un număr mare de fani și să aducă rockului și influențe de funk și jazz. „Mă bucur foarte mult că fac parte din trupa asta și că lumea ne ascultă muzica și vine la concerte. Am cântat tot timpul rock, dar proiectul No Antidote m-a făcut să-mi deschid noi orizonturi și să-mi dau seama că putem face lucruri foarte interesante împreună, putem să introducem mai multe elemente din mai multe genuri muzicale. Ceea ce mă bucură foarte mult este faptul că fiecare membru al trupei aduce câte ceva nou și în felul acesta ne putem diversifica muzica“, susține Diana. Solista este de părere că în ultimii doi ani s-au mai produs schimbări în Craiova în domeniul muzical. „Lumea a început să simtă și altceva în afară de ură și ceea ce facem noi acum este să aducem o stare de bine oamenilor care ne ascultă“, spune vocea trupei No Antidote.

„Lipeam afișe pe stâlpi cu evenimentele pe care le susțineam“

Piesele formației No Antidote răsună la radiourile și la televiziunile locale. Andrei Zuică, unul dintre membrii fondatori ai trupei, crede că artiștii pot ajunge cunoscuți numai prin concertele pe care le susțin. „Suntem cunoscuți pe plan local. La primele concerte ne duceam în oraș și lipeam afișe pe stâlpi cu evenimentele pe care le susțineam. Însă, odată cu apariția Facebook-ului am început să ne ridicăm, dar eu cred că te ridici cel mai mult prin concerte. Poți să-ți pui panouri pe toate blocurile din oraș, dacă la concert cânți prost, nimănui n-o să-i placă, așa că pierzi“, susține Andrei.

„Oamenii din afară, dacă te văd cu chitara în spate nu încep să urle «Uite lăutaru!»“

Membrii trupei No Antidote vor ca, prin muncă și perseverență, să spargă barierele și să ajungă cunoscuți în toată țara. „Pe viitor, vrem să avem mai multe concerte, poate și în afara orașului. Ne dorim să ieșim și peste hotare, așa cum s-a mai întâmplat și anul trecut. Am fost în Italia, în cadrul unui festival de tinere talente, și am absolvit niște cursuri cu muzicieni consacrați de acolo, apoi am avut un concert. Am avut ocazia să descoperim și mentalitatea oamenilor de afară“, susține toboșarul trupei. Tinerii spun că oamenii din afara României le percep muzica la adevărata valoare și, „dacă te văd cu chitara în spate, nu încep să urle «Uite lăutaru!», ba din contră, se uită cu admirație la tine“, susține Oprănescu. Despre mentalitatea străinilor în ceea ce privește muzica ne vorbește Dodo: „Afară e altceva. Acolo e important ce cânți. Eu pot să am și 400 kg, nu contează, dacă eu cânt bine la chitară, ei sunt mulțumiți cu asta. Nu trebuie să-mi bag botox în buze sau să mă transform, străinii pun valoare pe artă și pe caracterul omului“.

Alături de Chris K au atins succesul

Cu melodia „Crazy“, alături de Chris K și Mr. Sax, membrii trupei No Antidote au atins succesul muzical. „Cel mai popular proiect care a atins un număr destul de mare de vizitatori pe Youtube este melodia «Crazy», pe care Cristian Tarcea a făcut-o pentru noi, Chris K și Mr. Sax. Alt proiect important a fost videoclipul piesei «N’Joy!», pe care l-am făcut din buget propriu. Cu siguranță vor urma și alte proiecte importante pentru că avem destule idei pe care vrem să le punem în practică“, susține Oprănescu. În ceea ce privește satisfacția financiară, tinerii spun că „e și nu e“. „Depinde și de evenimente, dar în mare parte nu este vorba despre satisfacție 100%, în schimb, suntem mulțumiți că noi facem un lucru profesionist și ne dorim să schimbăm ceva în Craiova și în afara orașului“, afirmă Diana. Rockerii craioveni iubesc muzica pe care o produc, indiferent de câte ore petrec în studio. „Dacă mă întrebi pe mine, viața mea personală înseamnă muzică și muzica înseamnă viața mea personală“, conchide Dodo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS