4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLicitația pentru reparaţia spitalelor din Craiova, anulată

Licitația pentru reparaţia spitalelor din Craiova, anulată

Spitalul de Boli Infecțioase era și el inclus în acordul-cadru pentru reparații, a cărui licitație a fost anulată (Foto: Arhiva GdS)
Spitalul de Boli Infecțioase era și el inclus în acordul-cadru pentru reparații, a cărui licitație a fost anulată (Foto: Arhiva GdS)

Licitația Primăriei Craiova privind acordul-cadru de reparații curente și construcții la unități spitalicești a fost anulată. Motivele rămân, deocamdată, necunoscute, iar primarul Craiovei a explicat că banii destinați acestei licitații vor fi împărțiți la spitalele municipalității în funcție de necesități. Vorbim despre suma de peste zece milioane de lei fără TVA de la bugetul local.

Licitația pentru contractul „Lucrări de reparații curente – construcții la unități spitalicești“ a Primăriei Municipiului Craiova a fost anulată. Scoasă la licitație la începutul lunii iunie 2014, licitația a stat în așteptare luni bune până să se ia o decizie în ceea ce privește câștigătorul. În cele din urmă, câștigătorul nu a mai existat. „Licitația a fost anulată. Nu cunosc motivele. Am fost anunțată că sunt motive de anulare și am decis că, în aceste condiții, banii vor fi direcționați către spitale pentru a-și face reparații. Altfel, o altă licitație ne scoate din termenul de 2015, cel asumat de mine pentru punerea la punct a tuturor spitalelor municipalității“, a explicat primarul Lia Olguța Vasilescu.
GdS a formulat o solicitare oficială către municipalitate, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru aflarea motivelor anulării licitației, iar în această perioadă se așteaptă și răspunsul.

„Cât cer, atât le dăm“

Primarul Craiovei a mai spus că suma alocată inițial pentru acest contract, peste zece milioane de lei fără TVA, va fi acordată spitalelor în funcție de cereri. „Întreaga sumă va fi împărțită în funcție de cereri. Cât cer, atât le dăm, pentru că la spitale nu am tăiat niciodată din bani. Anul acesta va lua, însă, mai mult Spitalul nr. 3, pentru că mai are două etaje de pus la punct. Oricum, sumele sunt mai mici dacă se împart pe spitale și stau mai puțin în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Fiind sume mai mici, nu sunt atâtea contestații care să întârzie lucrările“, a mai precizat primarul.

Zece firme se înscriseseră la licitație

Acordul-cadru a fost publicat, inițial, în SEAP, pe 11 iunie 2014, iar termenul pentru deschiderea ofertelor a fost prelungit de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor pentru 4 august 2014 (inițial 7 iulie), în urma unei contestații formulate de unul dintre ofertanți. Nouă firme și o asociere de firme se înscriseseră în cursa pentru cele peste 2,3 milioane de euro fără TVA. Acestea erau SC EDICLAU IMPEX SRL, SC GENERAL SERVICE GROUP 98 SRL, MAG CONSTRUCT SRL, REMEX SRL, SC DSE CONSULTING SRL, SC ALEXCOR TRADING SRL, SC TEAM WORLD CONSTRUCT SRL, SC PROHAUS SRL, SC IRIGC IMPEX SRL și asocierea CSID CONSTRUCT SRL – VICEXPERT SRL.

În ce consta contractul?

Contractul – sub forma acordului-cadru – era pe o perioadă de patru ani și viza efectuarea de reparații și construcții la unitățile spitalicești din subordinea municipalității, mai exact la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” (nr. 2), Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” (nr. 3) și Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie (nr. 4). Practic, firma care urma să câștige ar fi trebuit să se ocupe de toate reparațiile și construcțiile executate la aceste trei instituții sanitare. Conform caietului de sarcini, reparațiile se refereau, printre altele, la consolidarea de fundații, execuții de demolări sau desfaceri de diferite elemente de construcție, hidro și termoizolații și ignifugare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS