2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlee transformată în hazna

Alee transformată în hazna

Aleea IV Poligonului este inundată mai tot timpul anului de apa unui canal din vecinătate. Localnicii spun că apa provine de la o canalizare care preia apa pluvială de pe străzile Brestei și Fermierului și la care locuitorii de pe străzile învecinate și-au racordat haznalele. Canalul se înfundă din cauza mizeriei și apa plină cu dejecții se revarsă în curțile lor, dar și pe stradă, transformând-o într-o baltă.

Pe aleea IV Poligonului miroase de la un capăt la altul a dejecții. Cauza este un canal colector care pleacă din strada Brestei, traversează cartierul și ajunge pe un teren viran din spatele imobilelor de pe strada Poligonului. Apa din canal este plină de mizerii și în ultimul timp a ajuns să se reverse în curțile localnicilor și pe mare parte din alee. Toată calea de acces către câteva zeci de imobile este o adevărată mlaștină urât mirositoare. Proprietarii din zonă spun că acest canal deschis preia apa pluvială de pe străzile Fermierului și Brestei, dar și apele reziduale care provin de la haznalele locuitorilor din cartier. Și cum canalul nu este racordat la canalizarea orașului și se înfundă, apa din el este direcționată pe un teren din vecinătatea proprietăților lor, împrăștiind în jur un miros greu de suportat. Canalul se înfundă și apa băltește pe stradă, aducând cu ea resturile din canalizarea imobilelor care sunt racordate la acest canal. Iar când plouă, apa infectă ajunge în curțile clădirilor din imediata vecinătate a canalului. „Apa vine de pe strada Brestei, de acolo, de la Manea și strada Fermierului. Traversează prin cartierul de vile care s-a făcut între Cernele și aleea Poligonului și ajunge aici. Canalul este înfundat și în cele din urmă ne inundă curțile și drumul. Stăm așa cam tot timpul anului. Noi suntem primii care suntem afectați. Acest lucru se întâmplă de doi ani. În urmă cu un an, am cerut la primărie și s-au milit de noi și au decolmatat, dar acum canalul iar s-a înfundat. Mirosul este îngrozitor, pentru că pe acest canal s-au legat și cu haznalele. Nu putem scăpa nici în casă de miros, este groaznic. Nu știm ce să mai facem!“, spune Victor Icu, un proprietar de pe aleea IV Poligonului, a cărui curte este mereu inundată de apa din canal. Chiar dacă scapă de apa din curți, localnicii nu scapă de apa de pe stradă, care băltește luni în șir. Este o „oază“ care atrage țânțari, muște, broaște și șerpi. Omenii glumesc și spun că aici este ca în Deltă, punând această comparație pe seama faunei care trăiește chiar în fața curților lor. „Acum este cald și apa s-a mai retras din curți, dar uitați-vă, la mine este heleșteu. Avem de toate! Șerpărie este aici. Apa miroase a stricat, parcă este hazna, este verde la suprafață. Eu știu că suntem la marginea orașului, dar nu e normal să trăim în condițiile astea! Apa este așa de doi ani și nu ia nimeni nici o măsură“, a spus și Ionela, o altă locuitoare din zonă.
Localnicii de pe aleea IV Poligonului spun că apa de pe stradă le ajunge până la gleznă și mirosul îi sufocă, dar nu au mari pretenții, vor doar să fie decolmatat canalul. „Apa este murdară, vine cu toate resturile de prin toaletele caselor așezate pe celelalte străzi. Sunt țânțari, muște, de nu mai putem să trăim. Nu avem mari pretenții, dar să ne rezolve și pe noi cu canalizarea asta. Cât să mai mergem prin mizerie? Trec mașinile, se fac valuri și apa se revarsă pe sub porți în curte“, afirmă Cornel , un alt locuitor de pe Aleea IV Poligonului.
Strada lor a ajuns un focar de infecție, spun craiovenii din această zonă periferică a orașului, care povestesc că au ajuns să ia cu lopata resturile pe care le aduce apa și să le pună în saci pe care îi duc pe câmp. Cred că este singura soluție ca să nu li se transforme curțile într-o hazna plină cu dejecții.
Referitor la situația pe care o prezintă localnicii de pe aleea IV Poligonului, reprezentanții Companiei de Apă Oltenia (CAO) au o altă părere. „Apa pluvială de pe strada Brestei și strada Fermierului ajunge la canalizarea orașului. Cele două străzi sunt racordate la canalizare. În ceea ce privește acel canal, el nu ține de canalizarea orașului și există posibilitatea ca unii cetățeni din această zonă să se fi branșat la acest canal deschis“, a explicat Constantin Mitriță, directorul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS