9.5 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalOlt: Pagube de sute de mii de euro în urma incendiului de la hala de mase plastice, dar și amendă de la Garda de Mediu

Olt: Pagube de sute de mii de euro în urma incendiului de la hala de mase plastice, dar și amendă de la Garda de Mediu

Firma Eco Zone Protect Solutions A&D S.R.L. înregistrează pagube de sute de mii de euro în urma incendiului produs luni, 13 februarie 2017, în Slatina, la o hală de producție situată pe strada Milcov. Pompierii ISU Olt, ajutați și de pompieri de la două divizii private, s-au luptat mai bine de șate ore cu flăcările, însă au fost nevoiți să intervină chiar și pe timpul nopții, pentru a stinge focarele reaprinse.
În hala care a luat foc în urma unei explozii (în incintă se aflau mii de spray-uri presurizate, iar o scânteie produsă de un utilaj a făcut ca vaporii inflamabili să se aprindă) au ars zeci de tone de materie primă și produse care urma să fie expediate la export, dar și patru utilaje și echipamente, fiecare în valoare de zeci de mii de euro.
„În urma incendiului au ars peste 40 de tone de mase plastice ( ambalaje de produse cosmetice din plastic, bidoane de plastic, deșeuri de ambalaje din plastic, plexiglas, etc. ), 0,5 tone tuburi de spray, două tone de carton, paleți de lemn și un motostivuitor. S-au degradat pereții întregii construcții, mai multe echipamente pentru prelucrarea maselor plastice, iar tavanul halei, pe circa 150 de metri pătrați, s-a prăbușit.“, au transmis reprezentanții ISU Olt, valoarea totală a pagubelor nefiind calculată la acest moment. Pompierii, așa cum se întâmplă de fiecare dată în urma unui astfel de eveniment, vor reveni în control pentru a verifica în ce măsură au fost respectate normele PSI.

Amendă de la Garda de Mediu

Fumul gros care a acoperit vreme de câteva ore întreaga zonă i-a adus, luni, la fața locului și pe reprezentanții Gărzii de Mediu și pe cei ai Agenției de Protecție a Mediului Olt. Conform celei din urmă instituții, norii de fum nu au făcut să crească în municipiu, peste limitele legale, valorile substanțelor poluante eliberate în atmosferă, deși au fost creșteri ale parametrilor: dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon.
„Fumul degajat în urma incendiului nu a ajuns spre zonele locuite ale municipiului Slatina, acest lucru fiind influențat și de faptul că în timpul incendiului a fost calm atmosferic, vânt slab, sub 0,5 m/s, cu direcție predominant sud-vest“, a precizat Agenția pentru Protecția Mediului prin intermediul unui comunicat de presă.
Garda de Mediu va aplica însă, în baza Legii 201/2011 privind calitatea aerului înconjurător, cel mai probabil o amendă de 15.000 lei pentru poluare, a precizat comisarul-șef al Gărzii, Gheorghe Neacșa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS