13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(GALERIE FOTO) A trecut cu maşina prin uşile de la Urgenţă

(GALERIE FOTO) A trecut cu maşina prin uşile de la Urgenţă

Situaţie nemaivăzută la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii, pacienţii şi aparţinătorii care se aflau, sâmbătă noapte, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a unităţii medicale au tras o sperietură zdravănă după ce s-au trezit cu o mașină chiar în mijlocul încăperii. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22.00, când Unitatea de Primiri Urgenţe nu era foarte aglomerată, aşa că singurele persoane rănite au fost şoferul maşinii, un Ford Galaxy, şi o asistentă medicală. Maşina a trecut prin uşile de termopan ale UPU şi s-a oprit după ce a lovit un stâlp de beton, în apropierea biroului Triaj.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, şoferul a fost identificat ca fiind un bărbat, de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Pompierii doljeni au trimis la locul incidentului un echipaj de descarcerare, care a scos maşina din clădire şi a îndepărtat uşile avariate. De asemenea, la unitatea medicală a mers şi un procuror criminalist, însă, după cum susţin oamenii legii, nu au fost găsite probe care să arate că şoferul a intrat intenţionat în UPU. Bărbatul a susţinut în faţa poliţiştilor că a încurcat pedalele maşinii atunci când a plecat de pe loc şi a trecut prin uşile UPU. În aceste condiţii, cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și distrugere.

Şoferul era incoerent

Surse din rândul medicilor craioveni au precizat pentru Gazeta de Sud că şoferul nu a putut explica exact cu cine a venit la Urgenţe, nici cum a ajuns să parcheze maşina chiar în faţa UPU, unde, de regulă, opresc numai ambulanţele.
Astfel, bărbatul a povestit că a venit la spital să aducă fiul unui prieten, un băiat de 17 ani, care suferise o leziune la un deget. Nu a putut spune însă cum se numesc părinţii băiatului şi în ce condiţii acesta a fost rănit. Şoferul a mai susţinut că, după ce băiatul de 17 ani a intrat în UPU, s-a urcat la volan pentru a pleca. În acel moment, în loc să apese frâna, a apăsat acceleraţia, iar maşina a trecut prin uşile de termopan ale unităţii medicale. Poliţiştii doljeni au mai precizat că în urma anchetei se va stabili cu exactitate în ce condiţii s-a produs acest incident.

Firma de pază a spitalului, vizată de o anchetă internă

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat pentru Gazeta de Sud că activitatea UPU a continuat după incident, iar o parte dintre pacienţi au fost redirecţionaţi către Spitalul „Filantropia“. „Elementele funcţionale ale comunicaţiilor şi sistemelor IT nu au fost afectate, iar ariile medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe au continuat să funcţioneze, fără a fi afectate în mod direct. Imediat după incident, echipa managerială şi Serviciul Tehnic au desfăşurat acţiuni pentru restabilirea funcţionalităţii Triajului. A fost contactat Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“ Craiova şi ne-a fost oferit sprijinul în măsura competenţelor“, au precizat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova.
Aceştia din urmă mai spun că se va face o anchetă internă pentru a se stabili dacă angajaţii firmei de pază şi-au făcut treaba. „Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a dispus efectuarea unei anchete interne, care are ca scop stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment. Mai exact, urmează să se stabilească dacă firma de pază şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi contractuale. În cazul în care se va constata că nu şi-a îndeplinit obligaţiile, vor fi dispuse măsuri în consecinţă“, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.
Societatea SMB SRL este cea care asigură în prezent serviciile de pază ale Spitalului de Urgenţă Craiova, însă contractul expiră pe data de 31 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS