29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCNI comandă lucrări suplimentare la stadionul „Ion Oblemenco“. Vezi unde va interveni constructorul

CNI comandă lucrări suplimentare la stadionul „Ion Oblemenco“. Vezi unde va interveni constructorul

Gazonul de pe „Ion Oblemenco“ s-a menţinut bine la primul meci din 2019, dar ar avea nevoie de lucrări de dren suplimentar (Foto: Alexandru Vîrtosu)

La stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova se vor efectua, la sfârşitul acestei luni, unele lucrări suplimentare care au legătură cu gazonul. Cu toate că suprafaţa de joc a arenei de 55 de milioane de euro s-a prezentat bine la primul meci din acest an, comparativ cu alte dăţi, tot ar mai fi nevoie de unele lucrări care să ajute gazonul. O astfel de intervenţie ar urma să se facă în perioada următoare şi ar viza sistemul de drenaj. „La începutul acestei luni, am avut o întâlnire cu constructorul la Compania Naţională de Investiţii (cea care a finanţat construirea stadionului – n.r.), iar după meciul cu CFR Cluj, pe la sfârşitul lunii februarie, constructorul (CON-A Sibiu – n.r.) va aduce o echipă care va face nişte lucrări de dren suplimentar pentru pânza freatică, care, aşa cum s-a constatat, este permanent prea sus şi asta afectează starea gazonului. Important este ca aceste lucrări, care nu afectează gazonul, pentru că se execută pe porţiunea dintre tribune şi suprafaţa de joc, să se facă cât mai repede, iar după aceea o să constatăm dacă totul este OK sau nu. Oricum, în toată această iarnă noi am ţinut gazonul în parametrii specificaţi în cartea tehnică“, a precizat, pentru GdS, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Pentru a întreţine suprafaţa de joc de pe „Oblemenco“, RAADPFL Craiova, regia din cadrul primăriei care a preluat spre îngrijire gazonul din vara anului trecut, a încheiat şi un contract de consultanţă de specialitate. Contractul a fost semnat la începutul lunii ianuarie, cu o societate din Bucureşti care va încasa 26.300 de euro într-un an (2.200 de euro pe lună). Pentru aceşti bani, un specialist al firmei respective s-ar deplasa de cel puţin două ori pe săptămână la Craiova, pentru a da indicaţii în materie de întreţinere a suprafeţei de joc. Ce ar face concret acest specialist? Ar interpreta informaţiile oferite de softul care monitorizează gazonul şi care aparţine firmei olandeze ce s-a ocupat de acesta în perioada în care mentenanţa a revenit constructorului (în primele şase luni după inaugurarea arenei). „RAADPFL, regia care se ocupă acum de mentenanţa gazonului, a adus un specialist pentru că acel soft despre care v-am spus că este în Olanda şi urmăreşte umiditatea, pânza freatică şi toate celelalte lucruri legate de gazon oferă nişte informaţii, dar ceea ce ai de făcut pe baza lor nu poţi să şti decât dacă ai un specialist care să te îndrume“, a explicat edilul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS